19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Još jedna turska građevinska firma povezana sa Milatovićem i Sezginom otišla u stečaj

Izvor: Pixabay, ilustracija

Region

Comments 2

Još jedna turska građevinska firma povezana sa Milatovićem i Sezginom otišla u stečaj

Izvor: Forbes Srbija

Autor: Antena M

  • Viber

Juno construction, građevinska firma povezana sa kompanijom Kronos o kojoj je Forbes Srbija nedavno pisao, otišla je u stečaj.

Iako se to još ne može vidjeti na sajtu Agencije za privredne registre, u oglasu koji je prije nekoliko dana objavljen u dnevnom listu Danas, Privredni sud u Beogradu usvojio je predlog preduzeća Vemus transport i otvorio stečajni postupak prema stečajnom dužniku Juno construction. U objašnjenju ove odluke stoji da je utvrđena ispunjenost stečajnih razloga, odnosno da je zbog prezaduženosti firme ispunjen uslov za pokretanje stečajnog postupka.

U oglasu se pozivaju povjerioci da prijave kako obezbijeđena, tako i neobezbijeđena potraživanja u roku od 120 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju postupka stečaja.

Istovremeno, pozivaju se i dužnici da odmah ispune svoje dospjele obaveze prema Juno construction i zakazuje ispitno ročište za polovinu juna ove godine.

Podsjetimo, kompanija Juno construction učestovovala je u Srbiji i uzgradnji pojedinih putnih dionica na državnim infrastrukturnim projektima. Radila je kao podizvođač kineske državne kompanije Šandong i u vlasništvu je turskog državljanina Mahmuta Taha Karsliočlua.

U Srbiji je registrovana decembra 2021. godine, ali je tokom 2023. izmjenama osnivačkog akta Ozgur Baki Sezgin postao direktor i zakonski zastupnik.

Sezgin je, kao što je Forbes Srbija pisao, u Srbiji vlasnik konsultantske agencije MMS Consultancy, koja je do 2022. godine nosila ime Kronos construction. Juno je Sezgin na društvenim mrežama promovisao kao ćerku firmu Kronosa, iako direktne vlasničke veze nema.

U Juno construction u januaru ove godine uveden je prethodni stečajni postupak, a kako je Forbes Srbija u međuvremenu saznao, vlasnik je još prošle jeseni otišao u Tursku ostavivši dugove i prema zaposlenima i prema poslovnim partnerima.

Nekoliko medija u Crnoj Gori, pozivajući se na tamošnji tekst objavljen na portalu Standard, Pavla Milatovića, rođenog brata aktuelnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića dovode u vezu sa turskim biznismenom Ozgurom Bakijem Sezginom, navodeći i da je Milatović suvlasnik u pomenutoj kompaniji Kronos i da je učestvovao u građevinskim poslovima.

Ove tvrdnje potkrijepljene su print skrinom sa nekadašnjeg sajta preduzeća Kronos www.kronossrb.rs koji više nije aktivan, a na kojem je pisalo da Pavle Milatović jeste koosnivač.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Janko

DPS mala maca za ove .lopuze glume postenje

Boško Agram

I CG će u stečaj, na čelu sa Milatovićem i onim drugim stručnjakom za bitkoine.