24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kurti: Mi nemamo problem sa Srbima, već sa Vladom Srbije

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 1

Kurti: Mi nemamo problem sa Srbima, već sa Vladom Srbije

Izvor: Beta/N1

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da Kosovo nema problem sa lokalnim Srbima u sjevernim opštinama već sa Beogradom koji se, kako kaže, nije ogradio ni od ondašnjeg Miloševića, ni od današnjeg Putina.

Na Samitu Zapadni Balkan 2024, koji se povodom 25 godina od završetka rata na Kosovu održava u Prištini, Kurti je rekao da je Kosovo ponudilo prava lokalnim Srbima, omogućavajući njihovu punu integraciju.

„Deset od 38 opština ima srpsku većinu, 17 odsto odbornika u lokalnim parlamentima u svim opštinama su Srbi. Dobro sarađujemo i oni imaju Ministarstvo za zajednice. Želimo integraciju Srba na Kosovu. Ovdje imamo četiri odsto srpskog stanovništva, ali imamo i druge manjine koje želimo da poštujemo. Želimo da sarađujemo sa zajednicama kako bismo stvorili demokratsku republiku zasnovanu na pravima građana. Mislim da to ne bi trebalo da bude etnička podjela“, rekao je Kurti.

Dodao je da Kosovo nema problema sa Srbima u Srbiji, već sa Vladom Srbije.

„Nije problem u narodu sjevernog susjeda, već u Vladi Srbije. Nikako sa kosovskim Srbima koji se integrišu“, dodao je on.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mojaš

Ako Kurti zaista ovo misli što priča,onda je običan političar amater a Kosovo će još dugo čekati na stolicu u UN.Nevjerovatno što izjavljuje i ako stvarno u to vjeruje,onda Srbija ima šanse da se nekom delu Kosova vrati sa policijom i vojskom.