9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saslušani Đukanović i Čađenović zbog bjekstva Branke Milić

Društvo

Comments 4

Saslušani Đukanović i Čađenović zbog bjekstva Branke Milić

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U Specijalnom tužilaštvu danas je saslušan poslanik DF-a Milutin Đukanović zbog bjekstva okrivljene u postupku za pokušaj terorističkog napada Branke Milić u Ambasadu Srbije u Podgorici. Istim povodom saslušan je i vozač DF-a Mihailo Čađenović.

Đukanović je nakon svjedočenja naveo:

''Ovo prevazilazi granice elemantarne logike, ja sam objasnio kako se koristi vozilo, ali zaista, neko je umislio da treba otvoriti odeljenje u specijalnom tužilastvu koji će se baviti DF-om. Ogromno vrijeme gubimo, režim ne voli što DF jača. Tužiteljki sam ispričao kako se koristi vozilo, iracionalno je komentarisati bilo šta od njihovih argumenata.
Ko se vozio nije suština, to je potpuno benigna stvar''-naveo je on.

U Tužilaštvu je istim povodom saslušan i Mihailo Čađenović.

Kako je rekao, dobio je poziv da objasni svoj radni dan.

"Po ko zna koji put objasnio sam kako počinje moj radni dan od ujutro do uveče i kako se koristi službeno vozilo. To je bio čitav razgovor. Sve što sam imao da kažem rekao sam tužiocu", rekao je Čađenović.

Naime, sumnja se da je bjekstvo Milić u Ambasadu Srbije bilo unaprijed organizovano i da je ona dovezena vozilom “Reno fluens” koje je Skupština dodjelila Demokratskom frontu na korišćenje, a vozio ga upravo okrivljeni Čađenović.

Milić je 23. novembra demonstrativno napustila suđenje za pokušaj terorističkog napada bez odobrenja sudije, nakon čega je izdat nalog za njeno privođenje. Ona je odmah zatim u pratnji advokata pobjegla u Ambasadu Srbije gdje se krije od nadležnih organa, koji su raspisali potjernicu za njom.

Sumnju da je bjekstvo organizovano izrazio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je kazao da je tom prilikom došlo do zloupotrebe službenog vozila koje je Skupština dodijelila na korišćenje Demokratskom frontu.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pozvalo je u četvrtak ambasadora Srbije Zorana Bingulca na razgovor i uručilo mu notu kojom se, zbog slučaja Branke Milić, za organe Crne Gore traži pristup srpskoj ambasadi.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Liberal

Za Đukanovića je benigna stvar, što je optužena za terorizam službenim autom DF pobjegla u Ambasadu Srbije. Iz dosadašnjeg suđenja za njega i DF je isto benigna stvar što su nabavili oružje i pripremali terorizam i krvoproliće u izbornoj noći. On samo sprovodi politiku Rusije i Srbije prema CG.

Tesla

Kad se uzme u obzir sta sve rade ovi iz DFa pravo je cudo da drzava jos rigoroznije ne reaguje. Zamislite samo da ova grupica ovo radi u Rusiji kod njihovog nalogodavca?Nestali bi svi redom preko noci, nebi ih ni mikroskopom mogli naci.

Duško

OVO ŠTO RADI D.F. I NJIHOVE PRISTALICE BLAGI JE UŽAS. KRAJNjE VRIJEME DA DRŽAVA OŠTRIJE REAGUJE. BEZOBRAZLUK IZ DANA U DAN SVE VEĆI.