9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veljović sa ambasadorima: Postignuti konkretni rezultati u međunarodnim akcijama

Društvo

Comments 0

Veljović sa ambasadorima: Postignuti konkretni rezultati u međunarodnim akcijama

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Saradnja crnogorske policije i diplomatskih i predstavnika međunarodnih organizacija sadržajna je i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u projektnim aktivnostima i međunarodnim operacijama, ocijenjeno na radnom doručku direktora Uprave policije Veselina Veljovića sa ambasadorima država Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država .

Veljović je naveo da je zadovoljan rezultatima u proteklih godinu, naglašavajući da očekuje da oni budu još bolji, angažovanjem novih organizacionih struktura policije, koje su prilagođene savremenim potrebama i borbi protiv aktuelnih bezbjednosnih izazova, posebno organizovanog kriminala, korupcije, finansijskog kriminaliteta i međunarodnog prekograničnog kriminala.

„Ocijenjeno je da je saradnja crnogorske policije i diplomatskih i predstavnika međunarodnih organizacija sadržajna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u projektnim aktivnostima i međunarodnim operacijama“, navodi se u saopštenju.

Veljović je, kako su naveli iz Uprave policije, zahvalio predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih organizacija na kontinuiranoj podršci u jačanju kapaciteta crnogorske policije, u skladu sa standardima savremenih evropskih policija, a radi još efikasnije borbe protiv najtežih oblika kriminala sa akcentom na međunarodni organizovani kriminal.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav kazao je da imaju kvalitetnu saradnju sa crnogorskom policijom i ocijenio da je potreban proaktivniji pristup u borbi protiv pranja novca i krijumčarenja ljudi.

Kako je ocijenio, posebnu pažnju treba posvetiti i prevenciji sajber kriminala i jačanju resursa policije u toj oblasti.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije kazala je da će nastaviti da podržavaju crnogorsku policiju na jačanju kapaciteta u borbi protiv svih oblika kriminala.

Kako je saopšteno, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp pokazala je interesovanje za kadrovsku strukturu policijske organizacije u reformskom procesu.

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke istakla je važnost praćenja pitanja integriteta policijskih službenika u smislu profesionalnog i zakonitog postupanja.

Kako se navodi, ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija u Crnoj Gori zahvalili su Veljoviću na organizaciji susreta koji su ocijenili jako korisnim.

„Oni su naveli da su spremni da i dalje podržavaju crnogorsku policiju u aktivnostima koje se preduzimaju u pravcu jačanja materijalno–tehničkih i kadrovskih resursa, a sve u cilju još efikasnije uloge policije u postizanju mjerljivih rezultata na putu naše države ka EU“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR