Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Albanski forum: Razmotrićemo dalje učešće u vlasti

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Albanski forum: Razmotrićemo dalje učešće u vlasti

Albanski forum najavio je danas da je neophodno da se, na nivou svih nacionalnih partija, razmotriti dalje učešće u vlasti u kojoj ministar kultura Aleksandar Bogdanović ima, kako se navodi, neprihvatljiv stav prema kulturnim aktivnostima Albanaca.

Albanski forum je reagovao na najavu da će Ministarstvo kulture podnijeti prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez državne zastave Crne Gore.

"Vi kao ministar, i kulture Albanaca u Crnoj Gori, trebalo bi da znate, da istaknuta zastava na pomenutom skupu nije samo zastava Albanje, nego nacionalna zastava svih albanaca, gdje god žive", kaže se u saopštenju.

To je, kako se navodi, "zastava koju nam je u amanet ostavio najveći albanski nacionalni junak, Gjergj Kastrioti-Skenderbeg, ujak Ivana Crnojevica".

Iz Foruma ističu da su organizatori tradicionalnog skupa građani Malesije i njihova dijaspora, koja je zajedno sa sugrađanima albanske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, kao autohton narod, dala punu podrsku obnove crnogorske nezavisnosti 2006. godine i svim euro-atlanskim integracionim procesima Crne Gore.

"I u tim procesima ta zastava nije smetala, a vi je danas uporedjujete sa nekim drugim zastavama i skupovima", kaže se u reagovanju Albanskog foruma.

Oni su poručili Bodanoviću da neće dozvoliti da kažnjava građane Malesije.

"I uporedite ovaj kulturni skup, na kome se samo pjevalo, igralo i slavilo, sa skupovima na kojima se proziva mržnja, i šovinističke poruke, ne samo prema Crnoj Gori, nego i drugim susjednim drzavama", navode iz Albanskog foruma.

Podsjeća se da su na manifestaciji, iako je usko povezan sa katoličkom slavom internacionalnog karaktera, bili koorganizatori i prisutni svi albanci Malesije i njihova diaspora.

"Jer nama je primarna nacija, zastava i međusobno postovanje, pa onda i vjerske i druge slave, za razliku od drugih, što smo na djelu, vjekovimo dokazali i pokazali", kaže se u saopštenju.

Oni su poručili Bogdanoviću da najavljena prijava za albance "ništa ne znači". "Nego ste sami sebi ostavili ljagu Vašim djelovanjem".

Oni su ocijenili da je potrebno da se na nivou svih nacionalnih partija, razmitri dalje učešće u vlasti.

"Vlasti, gdje je ministar koji ima ovakav stav prema kulturnim aktivnostima albanaca, na kojima neizostavno se vijori i vijoriiće se zastava Albanaca", kaže se u saopštenju Albanskog foruma.

Komentari

Mara,

Nece oni nidje da mrdaju...svjesni su oni sto bi se desilo da DPS izgubi izbore,neka pokazu da postuju drzavu u kojoj zive i sve ce biti ok...kao sto mi pravoslavci postujemo njih!!!!!

Katunjanin,

Zar to nije ucjena ,ili ne postovatnje drzave i zakona , zarad izdvajanja ,posebnosti i specijalnih statusa .Sa strane gledano,ne izgleda ni lijepo ni posteno

vuko,

Alo, ljudi, jeste li vi normalni? Niko nista nema protiv albanske zastave. Zakon je takav da drzavna mora biti istaknuta pored. Je li to toliki problem?

Ostavi komentar

0/300