8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorski pokret: Državni tužilac naklonjen Amfilohijevim porukama

Društvo

Comments 2

Crnogorski pokret: Državni tužilac naklonjen Amfilohijevim porukama

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Iz Crnogorskog pokreta reagovali su nakon što je Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju odbacilo krivičnu prijavu Crnogorskog pokreta protiv mitropolita SPC Amfilohija, kojom ga terete da je počinio krivično djelo povreda ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjih nacionalnih zajednica i krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Tužilaštvo ocijenilo da Amfilohije nije širio govor mržnje

Saopštenje CP prenosimo integralno

Državni tužilac Katarina Padalica, u svom rješenju od 05. aprila 2018. Kt.br. 148/17, odbacuje krivičnu prijavu Crnogorskog pokreta koju je podnio zbog upoređivanja Crnogoraca sa volovima od strane Rista Radovića, u monaštvu poznatog kao Amfilohije, čime je državno tužilaštvo utvrdilo da mi, Crnogorci, jesmo za poređenje sa volovima. Da ironija bude veća, državno tužilaštvo je otišlo korak dalje i takav izliv uvreda po nacionalnoj osnovi proglasilo „pozivom na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi“?

E, pa, Crnogorski pokret državnom tužilaštvu upućuje istovjetan poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi, uz napomenu da su i Amfilohije i državno tužilaštvo u pravu da jesmo volovi kad toliko vremena trpimo u sopstvenoj zemlji da nas ponižavaju razni dijabolični likovi koji su se onkološki nakačili na habitus naroda koji je stvarao i stvorio državu Crnu Goru.

Državni tužilac, koji očigledno ima naklonost prema „duhovnim“ porukama Rista Radovića, u svom obrazloženju, sem što u potpunosti ignoriše više nego očiglednu namjeru dotičnog Radovića da svjesno uvrijedi Crnogorce, iznosi gomilu nesuvislosti koje joj je optuženi iskazao u svoju odbranu. U takve budalaštine može da povjeruje samo onaj ko sve vjeruje Amfilohiju Radoviću. Crnogorsko pravosuđe, kao rak rana crnogorskog saplitanja, po ko zna koji put je poniženo, jer se u njemu ne sudi po zakonima Crne Gore već po ideološkim i nacionalnim matricama. 

Svako ko imalo poznaje ličnost Rista Radovića, ko je pratio sve njegove izjave u proteklih tri decenije, i kad su pitanju nacionalni Crnogorci i kad su u pitanju drugi narodi i inovjerci, u sve može da povjeruje samo ne da su riječi Rista Radovića „poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi“! Da u Crnoj Gori tužilaštvo radi svoj posao građanin Risto Radović bi odavno sudski odgovarao za svoje izlive nacionalne mržnje prema Crnogorcima i drugim narodima, kao i pripadnicima drugih vjeroispovjesti i vjerskih organizacija.

Rješenje Padalice je ruganje zdravom razumu i Crnogorski pokret se neće pomiriti sa takvom zloupotrebom tužilačke funkcije.

Mi ćemo ovaj proces voditi do kraja, tražiti konsenkvence za pomenutu tužiteljku, jer se ovakvim rješenjem i obrazloženjem pridružila vrijeđanju crnogorske nacije, saglašavajući se da smo kao nacija slični volovima.

Tražićemo i zaštitu međunarodnih istanci jer je više nego sramno da se dozvoljava da se u matičnoj državi crnogorskog naroda Crnogorci nazivaju, volovima, kopiladima, nakotom i gomilom sličnih uvreda. Možda je za Vas. g-đo Padalica, Risto Radović zaštićena vrsta, za nas je, a trebalo bi i za državu Crnu Goru, građanin kao svi ostali, za kojeg važe zakoni države Crne Gore kao za sve. Valjda su Vas to učili na Pravnom fakultetu?

Svi ćemo podnijeti sud istorije. Iako neki žive u zabludi, neće nikoga stići kletve najvećeg evropskog Antihrista, ali hoće stigma koju će nasljednici mnogih izdajnika Crne Gore nositi za sva vremena. Nikada nije pobijedila mržnja prema otadžbini, niti je moguće pobijediti odanost i ljubav prema njoj. Da je tako pokazuje da je Crna Gora opstala čitav jedan milenijum, iako su njeni otpadnici često priželjkivali njen kraj i bili uporište napada sa strane i zločina prema svojim sunarodnicima.

Srednjevjekovna zatucanost i vjerovanje da najveći evropski Antihrist pośeduje vudu moći opskurni je razlog da se mnogi priklanjaju zlu, saučestvujući u najmračnijoj ideološkoj, ljudskoj i civilizacijskoj šizofreniji, koja je otac najvećih zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, usput izdajući kosti svojih predaka i bacajući se kršima na budućnost svoje đece.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Sasa

Pa vidite li joj prezime,ili je ona izbjeglica ili je udata za izbjeglicu,kako god,mrzitelj je svega crnogorskoga.

Vasko

Ovo je sve završeno sa vrha vlasti gospođa državni tužilac je uradila što joj je naređeno.Ova vlast nema namjeru da bilo što radi oko povraćaja imovine CPC sve je ovo prevara pogotovu oko ubacivanja u CPC Lajovića koji će najvjerovatnije da bi se sve ovo obesmislilo osnovati novu Crnogorsku crkvu.