10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ORAV I TRANSPARENTNOST

Društvo

Comments 4

ORAV I TRANSPARENTNOST

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Nastavak priče Antene M!

Antena M objavila je u tri nastavka podatke o NVO i medijskim kućama koje su "povukle" najviše novca iz kase Evropske unije, u periodu 2007-2016. 

Neočekivano, Delegacija EU u Podgorici pokazala je minimum kooperativnosti prema zahtjevu Antene M za uvid u cjelokupnu dokumentaciju o nosiocima grantova, iznosima i sadržini finansiranih projekata, iako je ambasador Aivo Orav obećao potpunu otvorenost.

Uostalom, transparentnost je standard na kojem EU insistira i stavljanje podataka na uvid novinarima trebalo bi da se podrazumijeva.

Na adresi koju nam je činovnik Delegacije proslijedio, bilo je obilje zbunjujućih stavki: samo ime ili prezime srećnog dobitnika i iznos... i to kapitalan!?

Strpljivo smo čekali pojašnjenja iz Delegacije, da bi danas, nakon dvije sedmice, dobili odgovor u jednoj rečenici: radi se o pojedincu!?


Ko je "pojedinac" i čime je zavrijedio grant od preko 300 hiljada eura, Aivo Orav nije smatrao potrebnim da pojasni!?
Crnogorskoj javnosti ostaje da pogađa šta je standard transparentnosti EU: ono što njeni zvaničnici pričaju ili ovo što čine?

U nastavku, možete pogledati i koliko su još neki pojedinici od 2007. do 2016 dobili novca od EU:

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Ovo je po meni primjer necega sto moze pobuditi sumnju na nepotizam i korupciju a dolazi upravo sa Evropskih adresa koje nam drze bukvicu o borbo protiv mita i korupcije .Dali smatraju da smo retardirani i toliko ograniceni a oni mocni da se mogu tako licemjerno ponasati .Nevjerovatno !

Đoko Orlandić

Nijesam za džaba do sada pisao da je gaulajter Orav najveće zlo u CG. Sve što je prljavo prema CG on je finasirao. On je samo gaulajter i ponizna sluga prljave politike kanc Merkel podjamljivanja Crne Gore. U tome ih prate posebono tri liderke NVO, Željko, Abazović...