Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sekulić-Palmer: Američki investitori da dođu u CG, značiće nam

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Sekulić-Palmer: Američki investitori da dođu u CG, značiće nam

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić,  sastala se danas sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara  za evropske i evroazijske poslove, Metjuom Palmerom.

Tom prilikom ona je, kako je navedeno, izrazila zadovoljstvo zbog današnje posjete i kazala da je raduju dobri odnosi koje Crna Gora ima sa Sjedinjenim Američkim Državama.

''Ministarka je upoznala gospodina Palmera sa aktuelnim dešavanjima u oblasti energetike sa posebnim osvrtom na korišćenje obnovljivih izvora energije i pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru i da investiraju.Upoznala ga je i sa poslovnim ambijentom, uslovima apliciranja za one koji žele da ulažu kao i sa trenutnom ekonomskom situacijom  u Crnoj Gori''- navedeno je u saopštenju.

Kazala je da bi dolazak kredibilnih američkih investitora bio od velikog značaja za našu zemlju.

Razmatrani su različitii modeli bilateralne saradnju ove dvije zemlje kao i mogućnost njihovog produbljivanja .

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva, govoreno i o ulaganjima u sjeverni region  kao i o značaju ulaska Crne Gore u NATO koji nije samo formalan već i suštinski važan za dalji razvoj države .

Palmer se zahvalio Sekulić na prijemu i podržao sve ono što Crna Gora radi na unapređenju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Ostavi komentar

0/300