15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Igoru Sijerkoviću određen pritvor od 30 dana

Izvor: Foto: Radio Jadran

Hronika

Comments 0

Igoru Sijerkoviću određen pritvor od 30 dana

Izvor: Radio Jadan

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Bivši predsjedik Sindikata Instituta Igalo Igor Sijerković je u tridesetodnevnom pritvoru u istražnom zatvoru u Spužu, potvrđeno je Radiju Jadran u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Uhapšen Sijerković: Nezakonito trošio sindikalni novac Instituta "Dr Simo Milošević"?

On je nakon ročišta juče oko 15 sati sproveden u istražni zatvor u Spuž zbog krivičnog djela zloupotreba ovlaščenja u privrednom poslovanju.

Za to krivično djelo propisana je kazna do 5 godina zatvora i istraga mora da se završi za 30 dana. Ukoliko se u tom roku ne završi osumnjičeni se pušta na slobodu. Međutim, ukoliko se istraga okonča i podnese optužni predlog, pritvor se može produžiti.

Zamolnica, ili „peticija“ skoro 60 radnika Instituta Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom, da se u daljem istražnom postupku Sijerković brani sa slobode, juče nije imala očekivano dejstvo.

Podsjetimo, da je Sijerković 5. novembra uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu Sindikalne organizacije Instituta Igalo. On je od 1. jula 2015. godine do 1. juna 2019. godine, bez saglasnosti Izvršnog odbora Sindikalne organizacije prebacio novac sa stambenog na redovni sindikalni račun u iznosu od 304.900 eura. Onda je sa tog računa isplaćivao pozajmice direktnim uplatama na svoj račun, kao i račune drugih radnika, naveli su iz policije.

Po njegovim nalozima isplaćivana su prezadužena lica, a dokumentaciju o pozajmicama i kupovinama na rate nije uredno dostavio obračunskoj službi Sektora finansija Instituta „Dr Simo Milošević“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR