Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Protojerej SPC iz Bara: „Podlegli smo slastima položaja, slave i novca, tjelesnog uživanja…”

| Postavio/la: Antena M | Izvor: Izvor: Direktno.rs

Protojerej SPC iz Bara: „Podlegli smo slastima položaja, slave i novca, tjelesnog uživanja…”

U sukobu Vučića i Mitropolita (Amfilohija) nemoguće je ostvariti kompromis. Taj sukob, vidjelo se i ranije, a posebno je vidljivo ovih dana, prenio se i u sam vrh Srpske pravoslavne crkve, u Patrijaršiju, Sinod i Arhijerejski sabor – ocjenjuje Jovan Plamenac, protojerej Mitropolije crnogorsko-primorske SPC iz Bara.

BOJKOT: Amfilohije večeras nije prisustvovao odlikovanju Vučića, zatražio vanrednI sabor SPC – Irinej ga odbio

Taj sukob, tvrdi, pokazao je da je „materijalistički vrjednosni sistem preplavio Crkvu ovoga svijeta i vijeka, njene sveštenike, arhijereje, pa i njihovu pastvu, vjerni narod”.

SRPSKE VLADIKE SE MEĐUSOBNO KOMPROMITUJU: „Prljav veš” kulja iz SPC

„Podlegli smo slastima položaja, slave i novca, tjelesnog uživanja, uzajamno prožetim, otvorili im svoja srca i duše, dok Boga nosamo na usnama”.

ŠOKANTNO PRIZNANJE ČLANA SINODA: U SPC kleptomani, jeretici, gejevi, masoni, pedofili, sodomisti, narkomani, alkoholičari, kamataši…

Kako prenosi srpski portal „Direktno”, Plamenac u autorskom tekstu piše da „i Amfilohije nosi breme svojih ljudskih slabosti”.

„I sam je sklon da životne probleme Crkve gurne pod tepih. Ovi, na izgled sitni problemi u Crkvi kada budu obelodanjeni, u ambijentu novopaganskog svijeta, čiji su služitelji režimi svih država na Balkanu, ali i u dobrom dijelu svijeta, i skoro svi mediji, dobijaju mnogostruke razmjere.

Mitropolit ih prikriva da bi Crkvu sačuvao od neopaganske zluradosti i hajke. Ali, u tom guranju prljavštine pod tepih ona sve više raste, bubri i, u jednom trenutku, rasprsne se, kao čir, i taj gnoj iscuri i zasmrdi. Kao ovo sada”.

Amfilohije, mišljenja je protojerej Jovan Plamenac, „postaje – gromada”.

KONFLIKT: Amfilohije i Irinej

„On je onaj u kojem se prepoznaje svaki hrabri i čestiti Srbin”.

  „Amfilohije staračkim ispljuvkom lijepi etikete, anatemisao i patrijarha SPC”                                                                                   

                                                                          ***

„Antena M“ je, između ostalog, izvještavala da Amfilohije i njegova grupa episkopa teškim kvalifikacijama optužuju patrijarha SPC Irineja Gavrilovića, tj. Sinod SPC kojim rukovodi Irinej.

KONFLIKT: Amfilohije i Irinej

U potpisanom zahtjevu za sazivanje vanrednog Sabora SPC, na primjer, tvrde da je narušen ugled patrijarha SPC i da je „potcijenjeno zavještanje koje nam je ostavio Sv. Sava“.

Džomić: Patrijarh SPC nije rimski papa!

Zahtijevaju sazivanje Sabora da ne bi došlo do „narušavanja jedinstva Srpske crkve“!

Amfilohije pisao Irineju: Narušili ste ugled patrijarha SPC, potcijenili Sv. Savu…

Irinej je odbio njihov zahtjev.

 

Komentari

Crnogorac,

U svakoj generaciji Plamenci su izdavali od Ilije preko Jovana do ovoga mu imenjaka. Miliji su im tuđi skuti no čast i otadžbina.

Žile,

Tako je Baka nema se što dodati na tvoj komentar.????

maksim,

@baka bravo, a vrcitee se Crnoj Gori, e Crnogorciiiiii, Crna Gora JAKA!!!!

podrumar,

jeste pope jeste... skini mantiju bilo bi poštenije

Zdravko,

@baka, Bravo, kapa dolje, nema se što dodat ni oduzet!

baka,

A vrćite se nesreće Crnoj Gori. Ponizavaju vas. Pljuju . Sprdaju se sa vama. A vi udarili u svetosavlje i slicne lažibajke. I jos zaboravili na Hrista . I pljujeta na svoju bracu Crnogorce. ( sto ste i vi sami bili cak i na popisu '92 god ) . I na CPC gdje su vam svu preci krsteni. Pokajte se , vratite se svojoj drzavi i Crkvi , sve ostalo se mozemo bratski dogovorit. No , ako vam je draža Beogradska Patrijaršija od Cetinjskog manastira i Ostroga , onda vam je sve uzalud .

Ostavi komentar

0/300