15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uručeni vaučeri za podršku ženskom preduzetništvu

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Uručeni vaučeri za podršku ženskom preduzetništvu

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić uručila je danas vaučere kojima su finansijskia osam nagrađenih preduzetnica. Tom prilikom je istakla da uprava Glavnog grada podržava politiku rodne ravnopravnosti i da želi da napravi značajan korak i u tom pravcu.

“Ne možemo ga napraviti samo tako što ćemo podržavati tu politiku i govoriti o tome svakog dana, već konkretnim koracima kao ovim što se sada desilo, možemo pomoći u pravcu ekonomskog osnaživanja žena. Tvrdim da bez ekonomski snažne žene nemamo rodno-ravnopravnu ženu u društvu” , istakla je Vujačić.

Ona je dodala da Grad vrijedno radi na različitim projektima vezanim za  preduzetništvo, te da je u godini na izmaku nadležni Sekretarijat uložio gotovo 90.000 eura u unaprjeđenje ove oblasti.  Takođe, podsjetila je na nedavno završen konkurs za najuspješnije kreativne preduzetnike koji su od grada dobili podršku u daljem radu i najavila je da će ovakvih i  sličnih projekata svakako biti i u narednoj godini.

“Drago mi je što nagrađene preduzetnice dolaze iz različitih oblasti biznisa, tako danas imamo start up, kao i postojeće biznise koji će biti dodatno unaprijeđeni. Vaši planovi i kreativne ideje ohrabruju da će biti novih zapošljavanja,  tako da će se dijelom rasteretiti i pitanje nezaposlenosti u našem gradu”, zaključila je Vujačić.

Ona je posebno izrazila zahvalnost Ženskoj političkoj mreži na čiju inicijativu je i pokrenut projekat, Sekretarijatu za preduzetništvo, Birou za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici kao i UNDP-ju koji je bio konsultant u ovom partnerskom projektu.

Dobitnice novčane pomoći za dalji razvoj biznisa su :  Marjana Čović za biznis plan: Održavanje poslovnih i stambenih prostora; Nataša Perunović za biznis plan: Proizvodnja domaćih sokova;  Vinarija Ćetković;  Milica Ćetković za biznis plan: Unapređenje postojeće opreme; Krstina Ikonić za biznis plan: “Anastasija”-radionica za izradu aksesoara za vjenčanje; Snežana Vidaković za biznis plan: Perla Cosmetics-ručno rađeni sapuni i kozmetika; Vidra Popović za biznis plan: Nabavka mašine za sušenje  presovanje i pakovanje smokava; Estetik studio “Dana”-Dana Stojović za biznis plan: Mobilne frizerske i kozmetičke usluge; “Bark Park”-Svetlana Vavić za biznis plan: Pet zona manufaktura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR