9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
''Makado'' od sjutra do 29. januara

Kultura

Comments 0

''Makado'' od sjutra do 29. januara

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Četvrta Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO čiji cilj je afirmacija pozorišne kulture u okviru dramskog programa KIC-a “Budo Tomović” trajaće 25. do 29.januara.

“Predstavićemo pet aktuelnih domaćih i gostujućih produkcija i koprodukcija u okviru manifestacije koja iz godine u godinu sve više plijeni pažnju šire javnosti zbog dobre selekcije predstava, žanrovske raznovrsnosti i ekskluziviteta u premijernim izvođenjima.

Četvrti MAKADO će podgoričkoj publici premijerno predstaviti mobilne dramske forme iz: Beograda, Sarajeva, Kolašina, Cetinja i Plužina, najavljuju organizatori.

Manifestaciju će otvoriti predstava „Bog masakra“ Kraljevskog pozorišta Zetski dom koja će biti izvedena u petak, 25. januara u sali DODEST od 20 sati.

Komad je po tekstu Jasmine Reze režirao Siniša Evtimov, a u glumačkoj postavi su: Marija Labudović, Jelena Đukić, Vule Marković i Omar Bajramspahić.

Drugi dan manifestacije obilježiće monodrama “Oskar i mama Roz” u izvođenju poznate beogradske glumice Vesne Čipčić.

Riječ je o monodrami koju je po bestseleru Erik Emanuel Šmita režirao Nebojša Bradić, a njeno izvođenje zakazano je za subotu, 26. januar, u sali DODEST, od 20 sati.

Ona opisuju dvanaest dana Oskarovog života, dvanaest šalјivih i poetičnih dana, dvanaest dana ispunjenih zabavnim i diirlјivim ličnostima.

Pozorišnu predstavu “Gospođa Bovari” koja je nastala u produkciji Centra za kulturu Plužine i Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) - Podgorica publika će biti u prilici da pogleda u neđelju, 27. januara, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 sati.

“Gospođa Bovari” Gistava Flobera u dramatizaciji Vaska Raičeviča i u režiji Zorana Rakočevića, predstavlja intrigantno savremeno čitanje ovog klasičnog djela koje odaje svevremenost teme o prolaznosti života.

Kolašinski “Korifej” teatar u KIC-ovom MAKADU će se predstaviti predstavom “Žena koja je skuvala svog muža” u poneđeljak, 28.januara u sali DODEST u 20 sati.

Uloge u predstavi po tekstu Debi Izita i u kolektivnoj režiji tumače: Đorđije Tatić, Anđelija Rondović i Marija Đurić.

Ovo je priča o upotrebi žene i prihvatanja muškarca i njegovih potreba kao obrasca za stabilan brak.

Višestruko nagrađivana predstava ”Demokratija/Demokracija” nastala kao autorski projekat Zijaha A. Sokolovića zatvoriće 4. MAKADO u utorak, 29. januara, u sali DODEST, u 20 sati.

U predstavi pored Zijaha A. Sokolovića glumi i Dražen Šivak. Dramaturškinja predstave je Selma Paris.

Kako je saopšteno, predstava ”Demokratija/Demokracija” je duhovita, kabaretski-poučna, uvjerljiva i kreativna priča o raznim oblicima uspjele i neuspjele demokratije.

Ulaznice za sve predstave u okviru četvrtog MAKADA su prodate ili preuzete.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR