8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jurić umjesto Čilikova predsjednik Državne komisije, evo ko su članovi

Kultura

Comments 1

Jurić umjesto Čilikova predsjednik Državne komisije, evo ko su članovi

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Novi predsjednik Državne komisije za nadzor nad postupkom revizije u Narodnom muzeju je dr sc Radomir Jurić, muzejski savjetnik, odlučila je Vlada Crne Gore.

Kako se navodi u odluci Vlade, članovi su mr Zorica Mrvaljević, dipl. etnološkinja, muzejska savjetnica, dr Slavko Burzanović, dipl. istoričar i Valentina Vujović, dipl. pravnica.

Vlada je juče usvojila Informaciju o Predlogu odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obrazovanju Državne komisije za nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije Javne ustanove Narodni muzej Crne Gore

„Budući da su predsjednik i jedan član Državne komisije podnijeli ostavku, bilo je neophodno pristupiti promjeni personalnog sastava Komisije, a u cilju stvaranja uslova za nesmetan rad“, navodi se u odluci.

Jurić će naslijediti dr Aleksandra Čilikova koji je krajem prošle godine podnio ostavku zbog, kako je ranije saopštio, zdravstvenih razloga. Ostavku je krajem 2018. podnio i Predrag Malbaša.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

promijeniti i sve rukovodioce u muzejima

Samo mi nije jasno zašto se ne zamijeni cijela rukovodeća struktura a ne samo direktor, no isti oni koji su bili tu dok je sve nestajalo i dalje su šefovi. Ludost da svjedoci i odgovorni i dalje su u mogućnosti da prikrivaju i "vade" stvar. Bolje novi ljudi dako dođe do pomaka ka istini