Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS: Amfilohije da se izvini svim građanima CG zbog skarednih izraza tokom liturgije

| Postavio/la: Jelena Ćetković

DPS: Amfilohije da se izvini svim građanima CG zbog skarednih izraza tokom liturgije

Mitropolit SPC Amfilohije Radović, još jednom je, i to na dan najradosnijeg hrišćanskog praznika, pokazao da njegovo politikanstvo ima primat nad osnovnim načelima hrišćanskih vrijednosti, saopštili su iz DPS.

"Svojom retorikom, u kojoj je na Božić upotrijebio ne samo neprimjerene već i primitivne i uličarske  izraze, unizio je vjernike SPC, sebe samog ali prije svega visoki crkveni čin mitropolita".

U DPS-u smatraju da je ovim nastupom mitropolit Amfilohije zloupotrijebio svoj položaj kako bi omalovažavao vjernike CPC, širio netrpeljivost i slao političke poruke, koje podrivaju multietnički i multikonfesionalni sklad, koji predstavlja temeljnu vrijednost Crne Gore. 

"Pozivamo mitropolita Amfilohija da uputi izvinjenje vjernicima CPC-a i svim građanima Crne Gore zbog skarednih, primitivnih izraza tokom liturgije u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici", saopšteno je iz DPS-a. 

Pozvali su nadležne državne organe da utvrde da li spomenuti incident sadrži elemente govora mržnje i da o tome obavijeste javnost.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom služio je prije dva dana u Hramu Hristovog Vaskresenja u Podgorici liturgiju povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, gdje je između ostalog  kritikovao crnogorsku vlast.

Poručio je da su brojni grijehovi sadašnje crnogorske vlasti, a da su od njih tri najizraženija: stvaranje lažne crkve, priznanje lažne države na Kosovu i uvođenje sankcija Rusiji.

“Sad stvaraju i svoje crkve. Možete misliti koji je to stid i sram za Crnu Goru, za Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog, da bezbožnici i prodane duše stvaraju neke svoje crkve. Stid i sram je što oni danas izmišljaju nekakvu svoju autofekalnu crkvu, da oprosti ova svetinja. Od otpadaka crkovnih prave crkvu, od onih koji ne služe Bogu Hristu nego sebi i svojim interesima. To je stid i sram današnje Crne Gore, odnosno onih koji su na vlasti“, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Komentari

Jelena,

Rista i istomucenike treba spakovati, tamo dje im je mjesto vam granice Crne Gore.Vrijeme je da nam se vrate svetinje. Od Cetinja pa na dalje!

Nikola,

Treba li da vam se izvine Duško iz Londona? :)))

Ostavi komentar

0/300