Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

MO CG: Vuline, neznanje istorije škodi, autokefalna CPC je istorijska činjenica

| Postavio/la: Milena Aprcović

MO CG: Vuline, neznanje istorije škodi, autokefalna CPC je istorijska činjenica Foto: PR centar

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore poručili su Aleksandru Vulinu da je autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva istorijska činjenica i podsjetili ga na sentencu da neznanje škodi.

Na upit Antene M za komentar jučerašnje izjave srpskog ministra odbranePR služba crnogorskog Ministarstva odgovorila je ovako:

"Ministar Vulin bi morao da da zna da i nepoznavanje istorije, kao i nepoznavanje prava, škodi.

Da zna istoriju Crne Gore, znao bi da je Crnogorska autokefalna crkva istorijska činjenica.

U Sintagmi iz 1855. pod rednim brojem 9 na popisu autokefalnih crkava. U Ustavu knjaževine Crne Gore, takođe, definisana kao autokefalna. Za ovu priliku dovoljno, jer bi navođenje još hiljada dokumenata koji to potvrđuju, kolegu Vulina moglo odvojiti od redovnih aktivnosti."

Komentari

123,

Zamjeram Ministarstvu na ovom saopštenju. Zašto se spuštaju na Vulinov nivo? Kome objašnjavaju, jednoj dokazanoj budaletini koja je paradigma srpskog društva i njegovog stava prema Crnoj Gori.

DUKLJA youtube,

Sto se buni Vulkica kad je i sam Amfilohije Risto priznao da je Crnogorska crkva bila autokefalna na Radio televiziji Srbije 2010. godine: “…Mitropolija je, ruku na srce, početkom 20. vijeka slovila kao autokefalna, ali milošću i voljom kralja Nikole..."

ines23,

Imaju i Srbi crkava pa neka vode brigu o njima a nama neka ostave nase i neka se ne petljaju dje im nije mjesto!

Vitinka,

Sta ima iko da trazi od njih iz Srbije u Crnoj Gori i to oni bez pardona gledaju da nametnu svoju zelju jer je njima u interesu a na ustrb CG!

Vitinka,

Normalno da ce CG da donese zakon i da rijesi pitanja vjerskih objekata jer odakle pravo SPC da uzima crkve za sebe koja treba da budu drzavno vlasnistvo??

oliver14,

Vulin je jedan obicni potrcko koji namjerno izbjegava te cinjejice i mislim da smo mi ludi pa ne znamo! E ne moze nas prevariti nikako !

Kosta,

On daje izjave sad da se malo dodvori Vucicu i da ne bude da Vucica niko ne podrzava u Srbiji, a poenta svega nije ni SPC ni Srbi u CG, ni vjerski objekti, nego je poenta pare koje vise Srbija ne bi dobijala koje slala SPC prije! E to je njima muka!

goran1978,

Vulin je pokazao opste neznanje i samo je pokazao da je goli interes preci od istorije i od prava!

Leart,

Hahahahahahah on je istoriju ucio iz politikinog zabavnika

Komita,

Neka boskovicu,rasplakaces mirinog ljubimca ,vidis li da je tek odsluzio vojni rok ,pusti ga neka se jos malo duva po novinama

Ostavi komentar

0/300