Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ujedinjena CG: Opozicioni subjekti da napuste rad Odbora

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Ujedinjena CG: Opozicioni subjekti da napuste rad Odbora

Ujedinjena Crna Gora pozvala je sve opozicione subjekte da napuste rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, jer je, kako su naveli, očigledno da je cijela situacija oko Odbora smišljena da opoziciji nanese štetu.

Iz Ujedinjene Crne Gore saopštili su da su njihovi poslanici Goran Danilović i Goran Radonjić danas izdvojili mišljenje i nijesu glasali za odluku Posebnog kluba poslanika, smatrajući da ne treba tražiti mjesto u Odboru.

UCG je, kako su naveli, očekivala ovakav ishod dogovora.

“Smatrali smo besmislenim i bespotrebnim ulaziti predlogom u zakulisne dogovore Demokratske partije socijalista (DPS) i dijela opozicije. Još jednom pozivamo sve opozicione subjekte da napuste rad Odbora, jer je tek danas očiglednije koliko je cijela zavrzlama oko Odbora smišljena da opoziciji nanese štetu”, rekli su iz UCG.

Iz te partije kazali su da ostaju pri stavu da je jedini način da se opozicija izbori za fer predizborne uslove i poštene izbore da opozicija i predstavnici nevladinih organizacija napuste Odbor.

Na taj način, kako su naveli, napravio bi se pritisak na DPS.

Iz UCG rekli su da bez prelazne vlade nema izbora u Crnoj Gori.

“U suprotnom opozicija mora ostati pri onome što je obećala, a to je bojkot izbora koje bi vlast pokušala da održi sa sadašnjim mehanizmima zloupotreba”, naveli su iz te partije.

Iz UCG su dodali da je njihov stav poznat crnogorskoj javnosti, jer ga prvi usamljeno zastupaju cijelu godinu.

“Većina opozicije danas počinje da ide našim pravcem shvatajući da je jedini ispravan”, zaključili su iz te partije.

Ostavi komentar

0/300