Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pažin danas u zvaničnoj posjeti Njemačkoj

| Postavio/la: Marija Mitrović

Pažin danas u zvaničnoj posjeti Njemačkoj

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin boraviće danas, 14. novembra 2019, u Berlinu u zvaničnoj posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj.

"Tokom posjete, potpredsjednik Pažin će imati više susreta sa visokim zvaničnicima izvršne i zakonodavne vlasti Savezne Republike Njemačke.

Nakon susreta potpredsjednika Pažina sa ministarkom pravde SR Njemačke Kristin Lambreht, potpredsjednik i ministarka će potpisati Sporazum o saradnji između Saveznog ministarstva pravde Savezne Republike Njemačke i Ministarstva pravde Crne Gore.

Realizacijom Sporazuma o saradnji biće obezbijeđena redovna razmjena informacija i iskustava između dvije zemlje u najznačajnijim oblastima vladavine prava, uključujući usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa pravom Evropske unije, borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i privrednog kriminala, finansijske istrage i oduzimanje imovine stečene kriminalnom djelatnošću, pravosudnu saradnju u krivičnim, građanskim i trgovinskim stvarima i druge oblasti", navodi se u saopštenju iz njegovog Kabineta.

Ostavi komentar

0/300