Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

MVP: Ambasadori pozvani na razgovor, postupili suprotno dobroj praksi

| Postavio/la: Marija Mitrović

MVP: Ambasadori pozvani na razgovor, postupili suprotno dobroj praksi

Ministarstvo vanjskih poslova nije, ni na koji način, u bilo kom trenutku, bilo upoznato sa stavovima trojice ambasadora iznesenim u njihovom zajedničkom javnom oglašavanju, niti su izrečeni stavovi bili predmet konsultacija u okviru MVP, što je suprotno dobroj praksi i svim poznatim uzusima svake ozbiljne, profesionalne i odgovorne diplomatije, saopšteno je iz tog Ministarstva.

"Svi ambasadori i svi diplomate, a posebno oni najiskusniji i na najvažnijim mjestima i u MVP i u diplomatsko-konzularnoj mreži, moraju biti svjesni da ovaj poziv, i u profesionalnoj i u ličnoj ravni, podrazumijeva odgovornost, ozbiljnost i poštovanje države, svih njenih institucija, svih njenih politika i svih njenih građana, bez izuzetka.

Prostor za improvizacije, lične stavove i lične sudove na javnoj sceni, ako i kada ga ima, mora biti korišćen uz krajnju odgovornost i delikatnost, što je, u ovom slučaju, izostalo. Svako javno istupanje crnogorskih diplomata mora biti utemeljeno na osnovnom načelu zaštite interesa i ugleda države Crne Gore, njenih organa i institucija, ali i na vrijednostima njenog građanskog ustrojstva.

Povodom aktuelnog slučaja, ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović pozvani su na razgovor u MVP, nakon čega će Ministarstvo donijeti odluku o daljim koracima, u skladu sa uobičajenom praksom i Zakonom o vanjskim poslovima", navodi se u saopštenju.

Komentari

Mis,

Sramota.U ovoj zemlji se kaznjavaju samo oni koji je vole i koji ne daju na nju.Najteze je biti Crnogorac u Crnoj Gori.Ne smijes da je volis,jer ce te kazniti za to.Kuda idemo kad smo blato dotakli i kad je vecina onih koji je vode ne voli,vec voli samo svoj polozaj.Sto ne kaznjavate CGpljuvace?

Na muci se poznaju junaci,

Lako je biti patriota kad je lako I sugurno, no treba stati u odbranu kad je tesko I stati na pravu stranu! Da su nasi strari bili KUKAVICE nikada ne bi bilo 13 Jula ni borbe protiv FASISZMA cetnickog I stranih okupatora. Znaci imamo samo 3 Ambasadora da patriote? Nakotilo se nesoja dosta.

Sprdnja od drzave,

Da je ovako azuran onaj sto ga je TRUMP cusnuo, ne bi Risto Antihristo I njegova banda radila sto rade po Crnoj Gori. A oni su "Nebeski" pa im se moze, jeli jer treba glasova? A sada nam moralise o ljudskom ponasanju 3 dobra covjeka koji nista nijesu uradili, bando komunisticka bezkicmenjacka!

mr,

Ako neko krši ugled ove države, onda je to njena Vlada sa svojim ministarstvima, kao i sudsko-tužilačka organizacija, koja ne rijetko, donosi odluke po diktatu vlasti.... i bruka ovu zemlju!

Montenego,

Izgleda Mirna da baš treba da nas nema.. Nijeste tako bili ažurni ni brzi kad nas Ristalj izvrijeđa...

MM,

A čime su ambasadori povrijedili bilo kojeg gradjanina Crne Gore i doveli u pitanje gradjanski koncept našeg društvs? Kada je neko od njih trojice to uradio u svom životu?

Ostavi komentar

0/300