10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Haradinaj nijednim gestom nije dao razlog da mu vjerujemo"

Region

Comments 1

"Haradinaj nijednim gestom nije dao razlog da mu vjerujemo"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute.

Ona je kazala da kosovski premijer Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se vjeruje i da će ispuniti ono što obeća, prenosi Tanjug. 

Brnabić je to rekla komentarišući najave da je kosovski premijer spreman da na dnevni red sjednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi na robu iz Srbije, ako to neko od ministra predloži.

"Nadam se da će pitanje taksi uskoro biti riješeno, ali Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da vjerujemo da ono što obeća, i ispuni. Iskreno se nadam da će takse biti ukinute, ne samo zbog privrede, već i zbog nastavka dijaloga Beograda i Prištine", rekla je Brnabić novinarima nakon obilaska Direkcije za nacionalne referentne laboratorije.

Premijerka je upitala i ko će Srbiji i proizvođačima iz centralne Srbije nadoknaditi gubitke i kada se ukine odluka o taksama, koja je u suprotnosti sa CEFTA sporazumom.

Brnabić je zahvalila svim partnerima, uključujući i pismo koje je stiglo iz SAD, u kojem se kaže da takse na robu iz centralne Srbije predstavljaju kršenje svih sporazuma i suprotne su svim vrijednostima povezivanja i saradnje, kao i regionalnoj stabilnosti.

"Ovo traje dugo i svaki dan je novi udar na privredu Srbije i regionalnu stabilnost", zaključila je Brnabić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

Niko nemože ka narod otrcana srpstva Srbije i niko nema što današnji Srbi otrcana srpstva imaju-ženu oženjenu ženom-da ih predvodi i ubjeđuje što je dobro i normalno za njih.Evo i petovjekovnu 'šetanju opanaka' danas nastavljaju i žene kad im umjesto aga i begova u kuću dođu pretile zadnjice države