Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ljekar dao otkaz: Živu pacijentkinju proglasio mrtvom

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Večernje novosti/B92

Ljekar dao otkaz: Živu pacijentkinju proglasio mrtvom

Ljekar Hitne službe kikindskog Doma zdravlja N. B. (30) dao je otkaz i prije isteka suspenzije jer je pacijentkinju proglasio mrtvom, iako je žena bila živa prenose srpski mediji.

On je načinio grešku prilikom pregleda pacijentkinje u njenoj kući, đe je Hitna služba došla po pozivu porodice, jer je ona bila u teškom zdravstvenom stanju.

Pacijentkinja je poslije pogrešne dijagnoze živjela još četiri dana, a preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi. Ljekar je nadređenima priznao grešku, a unutrašnja kontrola, koja je ispitivala ovaj slučaj, utvrdila je da je pogriješio jer prilikom pregleda pacijentkinje nije koristio ni stetoskop ni EKG aparat, te nije pravilno postupio prilikom utvrđivanja vremena i uzroka smrti.

"Ljekar je bio suspendovan na 15 dana, ali je sam podnio zahtjev za raskid ugovora o radu i prije isteka tog roka. To znači da on više nije zaposlen u ovoj ustanovi. Prethodno je priznao svoju grešku i shvatio da je najbolje da sam okonča ovaj za sve nas težak slučaj. Teško da bismo mogli da pređemo preko ovog propusta, jer se, nažalost, ponovio", objasnila je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja, prenose "Novosti".

Ljekar N. B. dvije godine je radio u kikindskom Domu zdravlja. Ovo mu je bilo prvo zaposlenje.

Ostavi komentar

0/300