Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tužilaštvo istražuje prijetnje smrću Dodiku

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: B92

Tužilaštvo istražuje prijetnje smrću Dodiku

Tužilaštvo BiH istražuje prijetnje smrću Miloradu Dodiku, izrečene u komentarima na portalu BN televizije, saopšteno je iz te pravosudne institucije.

"Tužilaštvo BiH primilo je obavještenje od Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH u vezi s prijetećim sadržajem Dodiku izrečenim u komentarima BN televizije. Predmet je u radu, više informacija ili detalja ne možemo davati", rekla je viša stučna saradnica za odnose sa javnošću Tužilaštva Adisa Karačić.

Iz Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH 19. avgusta je agenciji Srna rečeno da su preduzeli potrebne mjere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi s prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o preduzetim mjerama obavijestila Tužilaštvo BiH.

Iz Sipe podsjećaju da su 30. jula primili informaciju MUP-a Republike Srpske o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa prijetećim sadržajem upućenim Dodiku od NN lica pod pseudonimom “Romanija”.

U tom komentaru se kaže:

"Vukane, kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda".

Ostavi komentar

0/300