Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Šokantni podaci, stadione u Kataru platilo 1400 života

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Sportske.net

Šokantni podaci, stadione u Kataru platilo 1400 života

Dosta kontroverze se vrti oko zemlje domaćina narednog Svjetskog prvensta 2022. godine. Prvo su čelnici Katara optuženi da su raznim vidovima korupcije i ucjene dobile samo organizovanje najvećeg spektakla koju postoji u svijetu fudbala.

Potom se krenulo sa opcijom da se zamijeni broj reprezentacija to jest poveća, međutim ipak će ostati na broju 32. Zadnja informacija tek može da pokaže koliko brutalna jedna (ne)organizacija može da bude ako se misli samo na profit dok se ljudski život zanemaruje.

Dokumentarac po imenu "Zarobljeni u Kataru" njemačke produkcije je iznio frapantne podatke. Utvrđeno je da je u proteklih nekoliko godina koliko traje izgradnja stadiona širom Katara stradalo 1400 ljudi, većinom stanovništvo iz Nepala. Kao glavni razlozi se navode nesreće i loši uslovi za život samih radnika.

Arapske vijesti su takođe prenijeli ovu vinestu što je uzdrmalo i sam vrh naftno bogate države, ali za sada bez posljedica. Nepalske porodice koje su doživjele žrtve svojih familijarnih članova kazuju da im se niko nije ni javio iz Dohe, a kamoli ponudio neki vid pomoći.

Već dugi niz godina radnici iz Nepala prelaze preko granice ne bi li nekako uspjeli da zarade za svoje porodice, ali se često ovaj put završi najtragičnijim ishodom.

Ostavi komentar

0/300