9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pero Antić novi predsjednik Saveza Sjeverne Makedonije

Košarka

Comments 0

Pero Antić novi predsjednik Saveza Sjeverne Makedonije

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Igračka karijera od prošlog ljeta više nije u fokusu Pera Antića, a od danas njegova nova uloga biće – predsjednička! I to na čelu Košarkaškog saveza Sjeverne Makedonije.

Antić je izabran jednoglasno kao jedini kandidat na toj poziciji, a osvojio je maksimalnih 27 glasova.

“Izuzetno sam ponosan i srećan, iako moram da priznam da će ovo biti jako čudna uloga za mene. Moja ideja je da napravim jaku grupu sportista i ljudi iz biznisa koji će zajedno raditi u svrhu poboljšanja košarke, da zajedno vratimo košarci neki ljepši sjaj. Imamo dosta prioriteta, od razvoja mlađih kategorija, do jačanja lige i vraćanja reprezentacije tamo gdje joj je mjesto, kao redovnog učesnika velikih takmičenja“, izjavio je Antić.

Najbolji košarkaš u istoriji Sjeverne Makedonije zvanično se oprostio od košarke početkom godine, kada je najavio veliki oproštajni meč na kojem će gosti biti Luka Dončić, Al Horford, Željko Obradović i mnogi drugi. Cio događaj odigraće se u Skoplju, ali se još čekaju detalji...

Pero Antić je posljednju sezonu karijere odigrao u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio titulu šampiona Srbije. U karijeri je tri puta bio šampion Evrope, od toga dva puta s Olimpijakosom (2012, 2013) i jednom s Fenerbahčeom (2017). Osvajač je grčkog i turskog šampionata u po dva navrata, a u karijeri je uzeo i Kup Turske, Srbije, Rusije i Bugarske. Podigao je i pehar turskog Superkupa, a bio je i MVP ruskog Kupa i bugarske lige.

Dvije godine proveo je u Atlanti, a u karijeri igrao je još i za Rabotnički, AEK, Lukoil, Lokomotivu Krasnodar, Spartak iz Sankt Peterburga (današnji Zenit)...

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR