9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Senzacija u Njujorku: Džošua nokautiran, izgubio sve titule

Ostalo

Comments 0

Senzacija u Njujorku: Džošua nokautiran, izgubio sve titule

Izvor: 24sata.hr

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Šou u Njujorku!

Endi Ruiz (29), iz Kalifornije, meksičkog porijekla, sa 121 kilogramom, nokautorao je Entonija Džošuu i uzeo četiri pojasa svjetskog prvaka!

Pred više od 15.000 gledalaca u Madison Skver Gardenu, od čega oko pola Britanaca, Džošua je izgubio prvi meč u karijeri u 23. borbi, prvoj u Americi! I sada je Ruiz prvak po WBA, WBO, IBO i IBF organizacijama! Prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta.

Počeo je Ruiz kako je i najavio: držao je sredinu ringa i išao prema naprijed, a čvrstim gardom blokirao je prvakove udarce. I u drugoj rundi sa nekoliko je udaraca Meksikanac uspio da pogodi Džošuu, iako je pred kraj runde Britanac ispucao jedan jako dobar kroše.

A onda luda treća runda! Najprije je Džošua napravio seriju i srušio Ruiza sa četiri snažna udarca. Ali nakon nokdauna, kad je Britanac krenuo po nokaut, naletio je na dva krošea i pao! I bio uzrdman, jedva stajao minut i po, najprije se vješao po suparniku, pa istrpio još jednu seriju udaraca, još jednom pao, ali digao se iz drugog nokdauna i spasilo ga je zvono za kraj runde! Kakva predstava Ruiza!

U četvrtoj su obojica skupljala snagu, a u petoj rundi Džošua je jednim preciznim lijevim krošeom pogodio suparnika i kao da je time vratio dominaciju.

A onda runda odluke, sedma. Džošua je sjajno pogodio kroše, ali gotovo istovremeno i Ruiz. Samo što je Meksikanac nastavio seriju udaraca i prvak se treći put našao na koljenima. Ustao je, ali kanonada se nastavila i nakon četvrtog nokdauna u meču Džošua je ustao, ali nije više znao gdje se nalazi! Došetao je do svoga ćoška, gumica za zube mu je ispala, pogled izbezumljen... i sudija je prekinuo borbu!

Džošua je u ring Madison Skver Gardena ušao deset cm viši (198 cm naspram 188) i devet kilograma lakši (112 prema 121 kg). Kvota u kladionicama je bila 25:1 na Meksikanca.

Simpatični Ruiz, koji je u 34 borbe upisao samo jedan poraz, od Parkera, najavljivao je donošenje pojasa teškaškog prvaka prvi put u Meksiko, ispričao svoju priču o maltretiranju u djetinjstvu zbog svoje građe, te kako se još od sedme godine i prvih borbi morao boriti sa starijim dječacima jer nije bilo vršnjaka njegove kilaže. Izašao je iz ringa bogatiji za, pretpostavlja se, sedam miliona dolara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR