8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavljen Maitai savez Crne Gore: Amaterski tajlandski boks

Ostalo

Comments 0

Predstavljen Maitai savez Crne Gore: Amaterski tajlandski boks

Izvor: Mina

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Maitai /Muaythai/ je amaterski tajlandski boks i predstavlja potpuno bezbjedan borilački sport, saopšteno je na zvaničnom predstavljanju Maitai saveza Crne Gore.

Navodi se da je maitai od prije dvije godine olimpijski sport i da u Crnoj Gori postoje tri kluba, u Herceg Novom, Pljevljima i Podgorici i četiri sekcije.

Saopšteno je da je maitai sport star hiljadu godina i da je još prije 600 ili 700 godina imao svoja pravila.

Najavljeno je da će u maju biti održano naacionalno prvenstvo, kao i da će crnogorski borci prvi zvaničan nastup na međunarodnoj sceni imati u junu.

Predsjednik Maitai saveza, Milutin Radulović kazao je da će glavni zadatak rukovodstva biti stvaranje uslova i omasovljenje tog sporta kroz seminare i edukaciju.

"Mlađi uzasti imaju izuzetno dobru zaštitnu opremu, koja sprečava povrede i neželjene posljedice. Pred nama je težak zadatak, asiguran sam da će Savez sa uspjehom realizovati sve zacrtano, imajući u vidu ozbiljnu ekipu koja njim rukovodi", rekao je predsjednik Radulović na konferenciji za novinare.

Predsjednik Skupštine, Slobodan Perović kazao je da je pripremljen ekonomski plan razvoja Saveza u narednom četvorogodišnjem periodu, uz punu primjenu normativnih akata Saveza, Svjetske federacije i Zakona o Sportu Crne Gore.

"Sve u cilju razvoja sporta, kako bi postigli olimpijsku normu i imali predstavnika na jednim od narednih Olimpijskih igara", kazao je Perović.

Selektor Milojko Vračar saopštio je da da će stručni štab činiti trener Milorad Gajović, doktori Vlado Brajović i Saša Vukotić, dok će za suplementaciju biti zadužen Vlado Šljukić.

"Kako se razvija sport tako ćemo i širiti stručni rad u reprezentaciji. Svi koji ispune uslove i kriterijime naći će mjesto u nacionalnom timu. U sastavu će se naći i naši iseljenici koji imaju crnogorski pasoš, a uspješno se bave našim sportom", kazao je Vračar.

Trofejni crnogorski bokser i kik bokser, Milorad Gajović, zahvalio se na ukazanom povjerenju, navodeći da će se maksimalno potruditi da opravda povjerenje i da svoje bogato iskustvo prenese na mlade generacije, a sve u cilju rezultata i masovnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR