8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sačekuša za Mila

Stav

Comments 1

Sačekuša za Mila

Izvor: Dnevne novine

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Piše: Šeki Radončić

Ivanovićevo podmetanje uredniku CdM-a Borisu Darmanoviću da je gostovao na Pinku i napadao Miodraga Perovića zorno pokazuje da je riječ o još jednom pokušaju stavljanja široke ljepljive trake preko usta toga kritičara medijskog podzemlja i moralnog orgijanja Duška Kneževića.

Jer, radi se o beskrupuloznoj laži, plasiranoj s razlogom: CdM je, 18. januara ove godine, objavio kritički tekst “Kako je poslovao Knežević: Optuživan za mobing, nije isplaćivao zarade, zatvorio fabrike vode, doveo Meljine do stečaja…”.

Balerina brani svoju kravu muzaru

A Duškova Balerina je, vrlo znakovito, svoj prijeteći tekst objavila u Vijestima, dva dana kasnije, 20. januara. S preciznom porukom: ne dirajte našu kravu muzaru. Našu batinu. Našu moralnu vertikalu. Našeg budućeg predsjednika Crne Gore.

Što pokazuje i medijska odmazda u slučaju Kneževićevog advokata Zorana Piperovića. Tom uglednom advokatu i svom kumu, Knežević je otkazao punomoć, “iza leđa”, nakon saznanja da Piperović gostuje u “Živoj istini” kod Darka Šukovića.

Optužujući ga da se lažno predstavljao kao njegov advokat.

To je bio razlog da Zoran Piperović održi javni čas Dušku Voajeru, iz morala, etike i crnogorske tradicije:

“Duško i ja, odnosno naše porodice kumovi smo više od 100 godina. Ako ovo treba da se iz čista mira radi kumu, ne znam što će drugi, koji mu nijesu kumovi, da očekuju od njega. Mene prozivati za samozvanca, a slati mi više primjeraka punomoćja za svaki slučaj, koje imam, više je nego sramotno…”

Iako je Piperović u “Živoj istini” uspješnije branio Kneževića, nego on sebe na svojoj televiziji, kako je dobro primijetio Šuković, ipak se tokom emisije ogradio od Kneževića u dijelu njegove “otužne i neetične medijske kampanje”.

Precizirajući da je Knežević “povrijedio privatnost nekih lica”, te da se to posebno odnosi “na snimak gdje se vide njegovi školski drugovi i biznismeni, jer su ljudi došli iz najbolje namjere da prisustvuju nekom rođendanu.”

A sve se događalo, znate već gdje!? U Kneževićevoj kući Srama i Užasa, u Zeti. Gdje je Duško Voajer godinama tajno snimao svoje žrtve. I svoju verziju filma “Seks, laži i video trake”.

I bez navedenih primjera, vidi se sa vrha Lovćena da su, u slučaju bankarske pljačke stoljeća u Crnoj Gori, glasila u vlasništvu ortaka Miodraga Perovića i Željka Ivanovića, postala lansirni nosač za ispaljivanje svakodnevnih bedastoća Duška Voajera.

Duško voajer ispričao priču o sebi

I raketiranje njihove zajedničke mete, Mila Đukanovića, prizemnim spinovima, foto-montažama, video klipovima, skečevima, doskočicama, intrigama, denunciranjima, podvalama… I, podrazumijeva se, Kneževićevog morala koji je srušio sve mostove sa tradicionalnom Crnom Gorom.

I, naravno, moralnog harakirija od kojeg se ograđuju čak i njegovi advokati.

Suma sumarum: ovo više nije storija o drugima, već priča Duška Voajera o njemu samom. (“Progovori, da vidim ko si”)

Vidi se, dakako, da je Duško Knežević svoja kriminalna djela radio i radi planirano i sa umišljajem. Kako i sam meritorno svjedoči o sebi, spremao je godinama “materijal od 2.000 sati”, riškajući po privatnosti svojih žrtava.

Kako bi, zorno se pokazuje, ucjenjivao, blatio i kompromitovao svakoga koga je u kući ljudski dočekao, a još ljudskije ispratio.

“Zadruga Vijesti” i zmaj od Zete

Pomenuti plan je, nema greške, podrazumijevao da prije nego što počne emitovanje “Zadruge Vijesti” u kojoj će glavna faca biti Zmaj od Zete, Duško Knežević pokupi lovu i kupi kartu u jednom pravcu za Englesku. Čije državljanstvo, po svemu sudeći, posjeduje.

A ona ne isporučuje svoje državljane, pa sa bezbjedne distance Duško Voajer prvo pljune na metu, a potom joj, zajedno sa Željkom Balerinom, zakači etiketu.

Migo Stijepović je na svojoj koži prvi osjetio sprovođenje tog paklenog plana. Kada je i zvanično počela afera “Snimak iz kuće srama i užasa iz Zete”.

Stijepovića je Voajer sa kamerom snimio prije više od dvije godine. A zatim video klip okačio na svoju Oglasnu tablu TV Vijesti.

Beskrupulozni Voajer je, dakle, “izgorio ka cigaru” svog školskog druga, prijatelja i komšiju Miga, kako bi pažnju javnosti sa svoje višemilionske pljačke skrenuo na priču o Stijepovićevom primanju koverte sa novcem. I navodnom Kneževićevom prisilnom doniranju novca DPS-u.

A koliko je Duško Knežević bio ucjenjivan, kako tvrdi, i natjeran da daje donacije DPS-u Mila Đukanovića, ilustruje sljedeći primjer.

Davao apanaže da sjedne blizu Mila

Već je ušlo u legendu: Knežević je raznim zajedničkim prijateljima, koji su Mila i Duška zvali na svadbe, rođendane i druge prigodne prilike, davao fine apanaže ako mu obezbijede mjesto za istim stolom sa predsjednikom. Ili bar najbliži sto. “Ložu” sa Milom najskuplje je plaćao.

Ucijenjeni Duško Voajer je, takođe, molio i svoje prijatelje i poslovne partnere da mu dojave u kojem restoranu Milo boravi, kako bi on, kao slučajno, naišao i vidio predsjednika, a poslije se hvalio da je Pinki koji je vidio Tita.

No, sada je Duško Knežević napravio salto mortale i u političkom smislu postavio pravu sačekušu za Đukanovića. U svojoj prljavoj kampanji, optužio je Đukanovića i da je napravio kuću na Gorici. Iako je kuća, i zvanično je dokazano, u vlasništvu Vlada Ivanovića.

Sličnim spinom Duško Voajer se poslužio i u slučaju “strašne prijetnje Milivoju Katniću”, kada je danima najavljivao kako će rasturiti glavnog specijalnog tužioca. Tako što će objaviti razgovor sa njime, koji je tajno snimao.

I šta se ispostavilo: tresla se gora, rodio se pacov. Ničeg kompromitujućeg za Katnića na tom snimku nije bilo. Nasuprot.

Slično se desilo i u aferi Telekom. Duško Voajer je, do juče, javno prijetio da će, kada otkrije istinu o tome kako su Milo i njegova sestra Ana, pokrali pare iz te firme, Crnu Goru pogoditi politički cunami, a “diktator pasti”.

“Cunami” izbacio Kneževićev lopovluk

No, “cunami” je izbacio na površinu još jednu Kneževićevu lažnu vijest i podvalu: tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da Milo Đukanović i njegova sestra nisu uključeni u malverzacije oko prodaje Telekoma.

I da je kakav filmski rasplet upravo Duško Knežević, nakon što je sačinio kriminalni plan, od tog posla ukrao 4,53 miliona eura.

Čime se Kneževiću laž da je sa novcem od privatizacije Telekoma izgrađena Milova kuća na Gorici, vratila kao bumerang: ispostavilo se da je od pokradenih para iz Telekoma, najvjerovatnije, izgrađena velelepna Duškova kuća srama i užasa u Zeti.

Dileme više nema: što više priča o drugima, Duško Knežević sve više govori o sebi.

(Autor je novinar, publicista i predsjednik Centra za istraživačko novinarstvo “Dokument” iz Podgorice)

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

NN

Ima li ovaj voajer nekih snimaka Putina,Vucica...Tamo mu zatvorise banke pa nista.Mada ,kad malo promislim to je ipak vec ranije spremano .