8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ej Dik, vrći pare

Stav

Comments 1

Ej Dik, vrći pare

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Piše: Šeki Radončić

Dileme nema: Dušku Kneževiću je glavna meta Milo Đukanović. Isti onaj Milo kojem je postavljao razne sačekuše, kako bi se sa njim ponizno rukovao i popričao. Zbog toga je Knežević zajedno sa likom iz sjajnog romana Milorada Popovića, “Čovjek bez lica”, J.B. od podgoričke čaršije, prozvan Duško Miloprež.

Pored Mila Đukanovića, meta Duška Kneževića i njegovih medijskih promotora je i crnogorski bankarski sistem i njegovo potpuno urušavanje. Koje bi, posljedično, dovelo do ekonomskog kolapsa u Crnoj Gori, nekontrolisanih nemira i rušilačkih protesta, političkog haosa i rušenja sadašnje vlasti.

Što je u interesu odbjeglog pljačkaša, bankara Kneževića, kao i vlasnika Vijesti, koje su pred bankrotom.

Oko toga ko će preuzeti Đukanovićevo mjesto već su se dogovorili.

No, statistika je neumoljiva: u trci za crnogorskog predsjednika propali su svi prethodni kandidati medijskog podzemlja: godinama samokandidovani Miodrag Perović nikada nije smio izaći na crtu, Milka Tadić Mijović poražena je u pretkvalifikacijama, Mladen Bojanić u kvalifikacijama, i, konačno, Miodrag Lekić u finalu.

Kuća srama i užasa u Zeti

Sačekuša za Mila

Prodavci laži i nova marioneta

Na redu je, dakle, novi luzer i nova marioneta. Duško Knežević. Stoga je, uputno, pogledati njegov impresivni Cv. Posebno onaj dio koji Prodavci Laži izbjegavaju u širokom luku.

Prije nego što dođemo do višemilionske pljačke IBM banke i Atlas banke u Crnoj Gori, osvrnimo se na to zašto je zatvorena Kneževićeva Atlas banka u Moskvi.

“Centralna banka Rusije je, 5. maja 2014. oduzela licencu za rad Atlas banci u Moskvi, biznismena Duška Kneževića, zbog nepoštovanja zakona i procedura te zemlje i sumnje da je sumnjivim transakcijama iznijeto iz države oko devet milijardi RUB, odnosno oko 180 miliona eura”, zabilježili su mediji.

Bože pravde: Dušku Kneževiću je ispod časti da ukrade bilo što ispod 100 miliona eura. Ili pet milijardi rubalja.

Povodom zatvaranja Atlas banke u Moskvi, ugledni srpski ekonomista i bankarski analitičar Časlav M. Kuzmanović, u “Fondu strateške kulture u Moskvi”, bilježi Kneževićevu pokajničku izjavu, da je “samo služio klijenteli”. I, konstataciju da je “sa nepoznate lokacije pripretio da će odati kriminalce kojima je služio”.

Ista matrica: prvo uzme pare i pobjegne u “sigurnu kuću”, pa onda sa bezbjedne distance i (ne)poznate lokacije ozbiljno priprijeti. Ali, bitku izgubi.

Iz Rusije je, podsjećam, utekao u Crnu Goru, gdje je pričao lovačku priču da mu je banka ukinuta zbog ruskih sankcija Crnoj Gori, a ne njegove krađe.

Opljačkao, prevario, izigrao, pobjegao…

Pošto Duško Knežević pokušava svakodnevnim spinovanjem i plasiranjem laži da skrene pažnju javnosti sa najveće bankarske pljačke stoljeća u Crnoj Gori, u njegovoj izvedbi, pogledajmo što kažu činjenice:

1. Odbjegli bankar Duško Knežević je, izigravajući povjerenje svojih klijenata, opljačkao “male klijente”, koji su u njegovim bankama položili do 50.000 eura i pare iznio van države.

2. Na taj način je opljačkao i Fond za zaštitu depozita za desetine miliona eura, jer će, taj isti Fond, umjesto njega, isplatiti sve “male klijente”. Fond su napravile sve banke koje posluju u Crnoj Gori, što, u konačnici, znači da je Miloprež, opljačkao svoje kolege bankare.

Što, priznaćete, nije baš kolegijalno.

3. Duško Knežević je oštetio i akcionare svoje banke za desetine miliona eura, kojima je, ispostavilo se na kraju balade, bolje bilo da su ih bačili u Skadarsko jezero, no što su dali lisici da čuva meso.

4. On je beskrupulozno oštetio i bivše saradnike i menadžment svojih banaka, jer su, po njegovom nalogu kršili zakon, zbog čega se sada protiv njih vodi sudski postupak. I dok oni čame po istražnim zatvorima, Di Kej se svakodnevno šepuri po Londonu praveći selfije i zabavlja objavljujući prizemne skečeve, doskočice i viceve.

5. Duško Knežević je, takođe, oštetio svoje uposlenike i po drugom osnovu na stotine njih će ostati bez posla i egzistencije.

No, ovdje nije kraj crnoj inventuri nekadašnjeg prodavca kokica na Beogradskom sajmu.

Idemo dalje:

6. D.K. je oštetio i državu CG, jer je novac brojnih opština i državnih firmi blokiran u njegovim bankama. Procjenjuje se da ta suma može dostići i 20 miliona eura.

7. U stečajnoj masi Kneževićevih propalih banaka nedostaje najmanje 60 milona eura. Radi se o kreditima koje je uzeo preko povezanih firmi.

8. Duško Knežević je vjerovatno prvi vlasnik banke koji je prekršio sveto pravilo o čuvanju bankarske tajne, pa iz dan u dan u medijima objavljuje imena svojih klijenata, njihove lične podatke i uplatnice čak od prije dvadeset godina. Kao u slučaju dr Budimira Šegrta.

9. Sigurno je i prvi vlasnik banke koji je objavio video snimak kako drugom daje kovertu sa novcem, odnosno, kako tvrdi, mito. Što je zakonom kažnjivo za obojicu. I što govori da umišljeni Knežević ne vidi koliko je ispao glup.

Inventura nekadašnjeg prodavca kokica

Pošto bi me ova inventura mogla odvesti u pisanje nekadašnjih telefonskih imenika, samo ću još podsjetiti:

a) Nekadašnji prodavac kokica, i sjemenki, Duško Miloprež stigao je da uništi i Atlas televiziju. Tako je ostavio bez posla 36 upošljenika, ostao dužan 800.000 eura, a tri novinarke su tužile Di Keja, kako mu tepa Željko Balerina, za mobing.

b) Duško Knežević će napraviti i ogromnu indirektnu štetu po privredu Crne Gore, ako građani zbog njega izgube povjerenje u druge banke i nastane era stavljanja novca u slamarice.

c) Uništio je i super uspješnu Bolnicu Meljine. U taj medicinski kompleks je trebalo da investira 119 miliona eura, a uložio je samo 3 (tri). Imovinu bolnice je založio za milionske kredite, na što nije imao pravo. Što znači, da je čak i iz bolnice ukrao na desetine miliona.

e)I kolašinsku fabriku vode Lipovo je likvidirao. A Poreskoj upravi ostao dužan oko 340 hiljada eura. Ukratko: idealan kandidat za predsjednika Crne Gore. Bar po uvjerenju dvojice njegovih medijskih najamnika, Željka Ivanovića i Miodraga Perovića.

Neću nabrajati Ruse, Srbe, Arape, Azerbejdžance, Grke… koje je tokom svoje bogate prevarantske karijere ojadio prodavac kokica. I sjemenki u fišeku.

Ali, ne treba biti prestrog: možda je Duško Knežević prisvojio sve te silne milione kako bi pobjegao baš od tih kokica. I sjemenki. U fišeku.

Strategija iz Mažestika

Knežević je već u poznim godinama da bi mijenjao svoje navike i karakter. Tako da je samo pitanje dana kada će prikazati film kako od njega današnji promotori primaju koverte, ili, pošto su u pitanju iste fele, možda i kofere punog novca. Ili će objaviti snimak njihovih razgovora iz beogradskog Hotela Mažestik, gdje su, kako se može čuti, prije nekih dva mjeseca, pravili strategiju urušavanja bankarskog sistema Crne Gore, rušenja aktuelne vlasti i dovođenje Duška Kneževića za novog predsjednika Crne Gore.

S druge strane, Di Keju, kako Kneževiću tepa Željko Rubljov, lako se može dogoditi da mu u centru Londona neko od djece ojađenih klijenata, baš kao kad je on prodavao kokice i sjemenke, u fišeku, dobaci:

“Ej Dik, vrći pare!”.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Liberal

Hotel "Lux" u Moskvi je bilo sjedište organizovabnja svih tajnih operacija GRU u svijetu. Centralno mjesto okupljanja onih koji ruše CG je hotel "Mažestik" u Beogradu. Vlasnik je Duško Knežević, a direktor Andrija Jovićević. Tu su odsjedali agenti GRU koji su planirali terorizam u CG, a sada Željko