Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pompeo: Genocid u Srebrenici ne smije se negirati ni zaboraviti

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Beta

Pompeo: Genocid u Srebrenici ne smije se negirati ni zaboraviti Foto: Wikipedia

Američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio je danas povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici da se to bolno poglavlje u istoriji ne smije nikada negirati ni zaboraviti.

Američki narod pridružuje se građanima Bosne i Herecegovine u odavanju počasti i śećanju na više od 8.000 nevinih žrtava u Srebrenici, naveo je Pompeo u saopštenju koje je objavio Stejt deprartment.

"Ovo bolno poglavlje u evropskoj istoriji ne smije se nikada poreći niti zaboraviti. Stojimo uz one koji i dalje traže pravdu. Potvđujemo stalnu podršku SAD za one koji rade na poštovanju dostojanstva svih žrtava, uključujući i one koji još uvek čekaju svoje posljednje počivalište", dodao je državni sekretar SAD.

U saopštenju se navodi i da tragični događaji iz prošlosti podśećaju na potrebu "zajedničkog rada za bolju, stabilnu, i prosperitetnu budućnost koja uključuje sve građane BiH".

"SAD ostaju postojan partner naroda BiH. Danas, dok se śećamo stradalih ponovo potvrđujemo predanost izgradnji mira i prosperiteta u cijelom regionu kako bi se osiguralo da se takva tragedija više nikada ne ponovi", dodao je Pompeo u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300