10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Sofijin izbor: dijete ili entitet

Izvor: avangarda.ba

Autor: Jelena Ćetković

  • viber

Katunjanin

Svaka cast ovom covjeku na njegovoj hrabrosti ,razmisljanju i postenom razmisljanju on je od onog dijela Srba koji pokusavaju da spasi obraz i sacuva savjest cijele Srbije A i svi ostali na eks-ju prostorima bi mogli iz ovakvog razmisljanja da nesto nauce ako misle na buducnost djece na ovim prostorima

danilo s.

BRAVO g. Bešlin. Vi ste nada za sve nas koji pokušavamno da prevazidjemu primitivni balkanskiu nacionalni i vjerski kolektivizam. I koji se borimo za gradjanska društva. No, pored permanentnog (amo)obrazovanja, potrebna nam je pravna država. Jer bez pravne države sve je haotično. I nemoralno.

kotoranka

Postovanje, gospodine Beslin. Divim se Vasim tekstovima koji nepogresivo i objektivno slikaju stvarnost. Otkad znam za sebe razmisljala sam samo gradjanski, nepojmljivo mi je bilo nekoga vrednovati prema njegovoj vjerskoj , ili nacionalnoj pripadnosti.

kotoranka

Ova razdvajanja po tim kriterijima su mi odvratna, suluda, fasisticka. Ne razumijem mnoge mlade ljude koji to odobravaju. Pitam se koju naobrazbu su prosli, na cijim izvorima su se napajali necim tako destruktivnim, razarajucim. Zasto im covjek nije covjek, ma koje vjere ili nacije bio?