9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Patrijarsi Carigrada, Aleksandrije, Antiohije, Jerusalima (1531): Nikad nije postojala autokefalna Srpska crkva

Autor: Antena M

  • viber

mislim

Treba nam vise ljudi ovakvog znanja na svim pozicijama u drzavi, svaka cast. No je tesko obrazovat dugo otupljeni dio naroda.

Fahro

Dobar tekst gosp.Jovanovica.Sve podkrijepljeno sa dokazima. Medjutim treba progunuti knedlu od 800 godina lazi,sta i Carigradu i poznato kao i SPC.Nazalost kad pogledam noviju istoriju srpskog naroda i njivove SPC,ona samo potvrdjuje pricu. Onomad to potvrdjuje i Dobrica Cosic: Laz,laz i laz. Vec vidim za nekih 100godina Svetog Milosevica i Mladica. Svaka im je takva.A narod ka narod: dok je ovaca bice i cobana.

Katunjanin

Sto reci , kako vjerovati onima kojima je sve utemeljeno na lazi na prevari i mitovima Koji i BOGA zele da prevare .Zar to onda nije lazna vjera ,tamo njihova ,jeli to narod lazi i lazne mitologije Siluju istoriju,istinu ,vjeru ,nekrofili,prisvajaju i otimaju djela , uvjerenja ,osjecanja i dusr umrlih Moze li to proci bez kazne i zakona viseg nivoa postojanja i moci

Vuk

stari lažibrade spc.......neprocjenjiv dokument

Mirko

Ne želim da se mešam u crkvene stvari, ali ako je ovo istina, zašto nije bilo reakcija carigradskih patrijarha , nego celo vreme normalno komuniciraju sa SPC i posećuju se redovno? Da li je SPC dobila autokefalnost 1219 ili nekada posle, nije od velike važnosti, ona je autokefalna.

Ratko

Lazi koje prosipaju vjekovima srpski velikodostojnici a sire njihovi podcinjeni popici.Sava Raskk Nemanjc je bio najobicniji plemicki sin i nista vise.Njega srpski lazovi vjerski a sada najvise velica moracki minhauzen Anfilohije.Da se digne Sava Nemanjic bi im rekao dosta je bilo lazi i prevare.

Ratko

Ovakvim clancima se ruse lazi prevare i otimacina srpske crkve, koja i dan danas traje u Crnoj Gori.Hvala Vam gospodine Jovanovicu.

GRAĐANASKI

Zašto se tekstovi gospodina V. Jovanovića ne objavljuju na još kojemu portalu i štampanom mediju?! Ove sjajne tekstove bi trebalo da pročita što više postojbnika (stanovnika) Crne Gore - i ne samo Crne Gore.

Cuckinja

BRAVO ZA TEKST POTKRIJEPLJEN DOKAZIMA MADA NAS DOSTA ZNA ČINJENICE I PRAVO STANJE KAKVO JE . ZATO NA SVA ZVONA OBJAVLJIVATI OVAKVE TEKSTOVE I EDUKOVATI NAŠ NAROD DA SAZNA ISTINU KOJA JE MUČKI SAKRIVANA OD OKUPATORA CRNE GORE !!! ČEKAMO SLJEDEĆI TEKST I SAMO MOGU REĆI BRAVOOOO

Cisa

@Mirko, zato sto je ovo tumacenje samo jedne strane nekih istorijiskih cinjenica. Sveti Sava je napravio Hilandar. Da nije imao svoju crkvu (citaj srpsku) nikad nebi dobio dozvolu od Vaseljenske patrijarsije da na svetoj zemlji pravi manastir. To da nije Sveti Sava dobio autokefaliju je cista laz

Saks

@Cisa Pa vidišli šta kažu patrijarski iz 1531? Nikada nije postojao zvaničan dokument o uspostavljanju srpske arhiepiskopije. Acrkve na Hilandaru može da gradi neko ko nije samostalna arhiepiskopija.Pa radovi na Hilandaru su počeli 1198 kada je bila potčinejna Ohridu. To nije argument.