14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Pismo sasvim prośečnog crnogorskog intelektualca

Autor: Jelena Ćetković

  • viber

Mila

Koliko demagogije i kakva bljuzgava tirada, a povodom izuzetno značajnog pitanja: utapanja CRNOGORSKOG jezika u jezike manjina. Što se direktor ne oglasi je da li je za CRNOGORSKI jezik, to mu je valjda obaveza! I zašto mu Vi advokatišete?!

vuko

Ja sam mislio da smo zavrsili pricu oko jezika. Ako dozvolimo da nam izbrisu crnogorski, sjutra ce cim budu imali priliku i drzavu i simbole, crkvu da ne pominjem. Zamislite da neko u Hrvatskoj i Bosni izbrise naziv hrvatski i bosanski, bio bi razapet. A mi cutimo i cutimo.

Placeni termin

Odradili posao za koji bili placeni. Kolega intelektualac i kolega intelektualac II, utopili srpski jezik u termin "maternji", promijenili mu naziv, dodali dva slova ... i sad ne odgovara sledeca piteracija i promejna u "moj jezik". A kolika je prosjecna plata i racun za struju? Samo pitam.

Vartolomej

@Mila, je li moguće da ne kapiraš ironiju, kakvo advokatisanje, nego besmisleno je objašnjavat ovaj tekst, pročitaj još koji put, možda ti se razbistri

bosiljka

Nemojte mi Pavla.... zbilja nikako da se objavi akt kojim je ime nastavnog jezika preimenovan od CRNOGORSKOG u NAŠ!

Shampita

Svaka cast! Dosta je talasanja. Imamo jednu drzavu Crnu Goru i treba da postujemo njen jezik, tradiciju i nacionalna obiljezja. Nikako ne moze biti "moj" jezik nego crnogorski jezik. Talasanje, neutralnost i ono nase da nam ko sto ne zamjeri ne dovodi do revolucije ni napretka vec do nazadovanja!

Mackey

Ajde bogoti ka da se on savijao na posao.