21 °

max 21 ° / min 11 °

Srijeda

08.04.

21° / 11°

Četvrtak

09.04.

21° / 9°

Petak

10.04.

23° / 10°

Subota

11.04.

23° / 14°

Nedjelja

12.04.

23° / 14°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 12°

Utorak

14.04.

18° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Religija

Sinod Rusije pozvao sveštenstvo u Grčkoj na pobunu protiv poglavara, Sinoda i Sabora Grčke crkve!

Autor: Antena M


Nikola

E stoko,sto mislite vi I Srbi da sve narode drzite pod vama I da nikoga ne priznavate osim vas,e to tako nece bit.

Burazer

Bilo kako bilo, stradaju Pravoslavlje i Jedna, sveta, saborna i apostolska Crkva pravoslavna i njena molitva. Nevazno ko je krivac, svi su pozvani na strpljenje u ime opstanka visih vrijednosti.

Crnogorski soko

@Burazer,jos kako je vazno ko je krivac. Ako Kanon 17 Cetvrtog Vaseljendkog sabora samostalnim drzavama omogucava autokefalnu crkvu, u cemu je problem? Odavno ne postoji Kraljevina SHS, postoji Drzava Crna Gora cije pravo po recenom kanonu treba ispostovati zatraziti obnavljanje autokegalnosti CPC.

Zeko

@Burazer, tako je...a ne zaboravi da mi Crnogrci 100 trpimo

štrbina

Ajde Rusi ne kupite…. Pogledajte poslije WWII kako danas žive neprijatelji Zapada a kako su prošli vaši prijatelji i pripadnici Varšavskog Pakta.

Djuro Vučinić

Ruska i Srpska crkvena politika je imperijalna. Kako su samo Krim sramotno drpili. Uostalom ko ima pravo tolike milione Ukrainskih pravoslavaca da drži u raskolu,tačnije da im ne priznaje državu. Tako i Srbi rade sa CG i Mak.

Djuro Vučinić

Grčka štampa naziva g Amfilohija Mitropolitom CG,što nije tačno. On je Mitropolit srpske Eparhije na Cetinju u CG. Sjeverni i zapadni djelovi CG podpadaju pod druge S eparhije. MVP CG treba saopštenjem u Grčkim medijima reagovati i pojasniti,da g Amfilohije sprovodi srpsku politiku u CG a ne CGorsku

Burazer

Tuzno je sto Rusi, Grci (+Carigrad), nece biti u liturgijskom jedinstvu, nece se pricescivati iz iste case i nece se pominjati na liturgiji, a to ti je skoro kao da nisu ista vjera. Al opet, ni mi nismo u lit. jedinstvu sa Makedoncima, pa se tesko moze reci da nismo braca pravoslavna. Vidjecemo

Crnogorski soko

@Burazer, kako cemo biti u liturg. jedinstvu s Makedoncima kaf su i njima i nama Srbi jade zadali pa i jedni i drugi cekamo tomos, mi obnovu autokefalnosti a oni priznavanje autokefalnosti. Obije drzave imamo na to pravo po svojstvu samostalnosti drzava, to jeste, po Kanonu 17 Cetvrtog Vaselj. sab.

Burazer

@Crnogorski soko, tacno je da tako glasi kanon, ali mi nije jasno kako ce se taj kanon sprovesti u CG kad crkva i njeni vjernici u CG ne zele tu autokefaliju. Donekle ih razumijem, ne zele da izazivaju ostatak SPC i RPC i provociraju raskol, Hrista radi. A i dobro im je.