9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Sinod Rusije pozdravlja „первосвятителя АВТОКЕФАЛЬНОЙ ЧЕРНОГОРСКОЙ ЦЕРКВИ”

Autor: Antena M

  • viber

Bumbar

Sve je lijepo i tacno sto Vladimir otkriva, ali ne vrijedi kad niko nece priznati pravo organizaciji CPC da je crkva. Druga opcija autokefalnosti, nezavisna MPC, nema sanse jer to nece svjestenstvo i narod, 80%. Narodu je bitno da MPC zavrsava posao oko slave, krstenja, liturgije korektno, i kraj.

Pop_Đukan

@Bumbar Elmentrno nepoznavanje situacije "na terenu" govori samo o tvojoj zloj namjeti! Makedonska pravoslavna cfrkva je kao Ohridska arhiepiskopija (majka crkva SPC) priuzbnata od Vaseljenske patrijaršije! POred toga i pod imenom MPC ona ima sve svoje crkve i manastire pod vlastitom upravom.

Pop_Đukan

ima srednju bogoslovsku školu i Teološki fakultet! Uz to imaju 100% Makedonaca kao podršku i svjeodčanstvo da se radi o vjekovnoj Crkvi koja je utkana u biće svakog Makedonca, ali i nas koji poštujemo svoju majku, a ne kao SPC-kćerka koja negira postojanje majke i tvrdi da je starija od nje!?

mr

@Bumbar, od tebe drugo nijesam ni ocekivao, a sve u skladu sa tvojim imenom!

Vučinić Đuro

@Bumbar,nijeste u pravu. CPC treba pomoći onoliko koliko je vlast pomogla SPC. Vama je poznato da od '90 god i tadašnja i sadašnja vlast atakuje na CPC. Zašto nijesu dali CPC u, naprimjer,da čuva Ćipur. Možete zamislit bilo koju Crkvu u Srbiji da recimo čuva Obrenoviće a da to ne bude SPC.?

Djuro Vučinić

@Bumbar,...da li znate da je Ćipur u državnom vlasništvu. Znači Vlada je mogla,ali nije imala pameti. To kanonska, nekanonska, NVO i slične gluposti,Vladu i g Filipa nije trebalo da interesuje. Vladika Mihailo je u Episkopa uzdignut od strane 7 Episkopa Bugarske crkve. ...nastavak

Realista

Svaka cast na velikom trudu. Dosta su nas lagali, toliko godina u laži, konacno istina!

Djuro Vučinić

@Bumbar,...to što ga je rasčinio g Bartolomej,kad sve pojedinosti budu na njegovom stolu,shvatit će da je rasčinio klirika koji je već bio u Crnogorskoj Crkvi. A to ne može. Njegova Svesvetost ne može rasčiniti nikoga osim iz svoje Crkve,Vaseljenske.No polako,otom potom...

Hriscanin

Hvala puno na istinitim informacijama!!!

Bumbar

@Vučinić Đuro, moguce je da ste u pravu. Ali da sam vlast, a kao hriscanin, ne bih se usudio da ulazim u avanture stvaranja nove crkve i potencijalno snazenje netolerancije. Ako je crnogorska crkva 1920. unesena u SPC, onda mi je nekako prirodnije da se iznese iz iste sad kad je CG drzava. Ne znam

Bumbar

@Djuro Vučinić, i plasim se da to kanonska nekanonska nisu gluposti nego se plasim da je direktno protiv Boga i vrline smirenosti, krotkosti i trpeljivosti. To bi bile gluposti kada bi osnivali novu vjeru, ali pravoslavlje nije blagonaklono prema avanturama. Opet, nisam teolog, mozda i grijesim.

Ljubo

Predstavi se dokument koji sve govori,i neki su skeptični.Mi nemamo problem sa crkvom već sa inatom koji je urođen do te mejere,da ne priznaje i ono što očima vidi.