16 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori ne postoji do 1. decembra 1918.

Autor: Antena M

  • viber

Hehe

Kako nije postojala, kada srpski istoricari kazu da je Marija Isusova majka bila srpkinja porijeklom?

Đoko Orlandić

Novače, svaka ti čast. Međutim, mogao si pojasniti i precizirati samo još jednu činjenicu. Svi, od Irineja, do Amfilohija, te srpskih tzv istoričara i tzv opozicionih lidera u CG, ka' papagaji ponavljaju, da je MCP stvorila državu Crnu Goru. Ta MCP, pod tim imenom, prvi put je stvorena tek 1921.

Fahro

Gospodinu Adzicu svaka cast i veliko postovanje. Ukratko, nista izmisljeno vec sve dokumentovano. Ne zelimo tudje ali svoje nedamo sto se nebi reklo za spc. A opozicija, hah, saka prodatih dusa bez pogleda u buducnost. Zaglavili suvse nedje kod kosovskog boja kojeg vec stoljecima pobjedjuju.

flamantes

@Hehe, ne samo Srpkinja nego sa Kosova, odakle je i Isus, a svi su govorili srpskim jezikom i pisali ćirilicom, kako je srpska nauka utvrdila.

Śole

@Đoko Orlandić, MCP pod tim imenom postoji od 1931, kad je donešen ustav ujedinjene SPC. Ne znam ko je Amfilohija odredio za nasljednika Cetinjske mitropolije, niti kojom logikom može SPC biti nasljednik Cetinjske mitropolije, kada ona nije mogla donijeti nijednu izvršnu odluku be saglasnosti kralja

Nenad Nenadovic

@Fahro,Ljudi sta vam je. Poznajete Mila, pare i samo pare. Nije njemu ni do srpske pravoslavne crkve niti do nove crnogorske. On hoce, kada se taj zakon o drzavnoj imovini usvoji, da oko srpskih manastira i crkava napravi velika parkiralista i h(m)otele. Potom daje konfesiju svojim sljedbenicima i uzoj ili

Fahro

@Nenad Nenadovic O cemu ti to Nenade? Kakav Milo i bakraci? Jesili procitao tekst junace? Pare?I to ti je cijela prica? Pa vama je Milo rezervni krivac za sve. Od kosovskog boja pa preko 500 godina pod Turskom, pa sve ostalo do danasnjeg dana. Pa ako ste svoje grobove izdali a svoje korijene pokidali te vam je cetnistvo i fasizam odol - ostavite nas kumim te bogom. Eno vam Srbije pa se lazite do mile volje. Nama je stvarno dosta!!!!

Vitni Voren

@Nenad Nenadovic, aooooo, tu pricu, prodaj u Pečenjevac, tamo ce se primiti, garant. Ničega vas nije stid, a narocito laži i pidmetanja. Kakvi ste vi to ljudi? Što se desilo s tom " zetovskom" zemljom, koja o jadu zabavi cio Balkan? Prokletstvo otimanja tudjeg dobra!!! To je.

CG1

Svaka Vam čast gospodine Adžiću,znaju oni da je istina ovo što ste rekli,oni ne vole istinu,za njih je istina ono što njima odgovara pa i najveća laž to bila.Kako demagoziii, Bulatović i njegova družina podnose istinu to najbolje oni znaju.On je rekao odavno"ja više nijesam Crnogorac" sreća naša.

Realista

Svaka čast, ima i među prevarenima i izmanipulisanima ljudi, pa ko voli neka provjeri. Samo nemojte čitati srpske istoričare koji fakte zasnivaju na rekla kazala legende i polumitove. Čitajte Ruse, Engleze, Italijane, Grke i ostale pa ćete viđet da je takoreći cijela srpska istorija jedna velika LAŽ

Milan

@Realista,Jel ta Crnogorska Pravoslavna Crkva pre 1918. priznata od strane Pravoslavnog Vrha oz Carigrada i Jerusalima?

Ratko

@Nenad Nenadovic,Vi i Risto ste već oko manastira i crkava napravili motele,hotele,prodavnice i sl.Što sve tamo radite nemam komentar.

Vitni Voren

@Vitni Voren, nijeste shvatili...ocigledno.