15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Svijet

„NJUJORK TAJMS“: Crna Gora do 1918. imala svoju Crkvu, srpski nacionalisti koriste retoriku iz 1990-ih

Autor: Antena M

  • viber

Goli

Pominjanje srpskih nacionalista u skoro svakom članku, pa čitanje komentara kako bi trebalo proćerati i otjerati srBski rod iz nezavisne Crne Gore nije baš dobro. Ono što rade srpski nacionalisti, tj. šoviniste koje ne žele ni sebi dobro, pa ni ostalima bi trebao biti predmet pravosudnih organa, a novinari da pokušaju izreći istinu ublažavajući tenzije.

Goli

Pretpostavljam da je ovaj moj komentar za osudu većine čitalaca ovog portala, ali šta da radim. I ja sam čitalac ovog portala i to mi je jedini instalirani na telefonu. Pozdrav svima sa željom da ostane mir. Mir!!!

Lena

Vala vise krv popise s ovim molebanima,ovim fanaticnim poklicima crkvi,ovoj vjerskoj(politickoj) histeriji koja posta moda...Bog ne stanuje u tim hramovima,Bog je oko nas,u nama,sa nama i ne cinimo lose stvari,pa cemo znati da je tu.

MM

Mi moramo svojim putem,Moramo vrnut sto je oteto 1918g.

CA_MNE

Kako cudan clanak New York Times-a, vrlo jednostran. Da li bi ste bili ljubazni i postavili link na kojem mozemo procitati originalni clanak? Potrazili smo na NYT stranici ali ga nema...

Boni_Fazoni

@CA_MNE, ukucaj "serbian church protests nytimes" i nacices ga :) cudan clanak ali nije bitno, bitno je da mi u crnoj gori znamo sta je prava stvar

Misko

Kome je u interesu da se Crna Gora i Crnigorska Sparta (Srbija) svadjaju? Srbiji a ni SPC sigurno njje; prva ima nekoliko stotina hiljada gradjana koji zive tamo, a SPC imw svije svetinje. CG takodje ne zeli da namece silom nešto polovini naroda jer će izazcati nestabilnost i nemire. Znaci samo USA

Podgoričanka

@Goli, Niko normalan ne veli da ih treba proćerat', no samo da ne zahtijevaju previše. Više oni prava kao Srbi u CG imaju od nas Crnogoraca, a priča im je da su strašno ugroženi. Ako će poštovat' državu, zastavu, himnu, jezik i sugrađane i sudržavljane, niko ih neće dirat'.

Podgoričanka

@Goli, A što se tiče pominjanja srpskih nacionalista, to je najmanje što može da se uradi, jer, kao što sam kažeš, nacionalisti su, i nagrdiše ne našu državu, no region cijeli sa svojom velikosrBskom idejom. Vakat je da odmore malo, dosta smo ih trpjeli.