10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Kada nauka savlada ideologiju

Autor: Antena M

  • viber

Јоцо

Нас који остајемо вјерни српском идентитетском обрасцу наших заједничких предака, ви сада називате издајницама и посрбицама. Је ли то у реду?

Građanin

Sjajno djelo vrhunskog istoričar Živka Andrijaševića. Ono što bih izdvojio iz ovog sjajnog opusa, a što je posebno interesantno u ovom trenutku i vremenskom kontekstu je detaljno pojašnjenje " srbovanja" Kralja Nikole zbog njegovih pretenzija za lidera " svih srba"

Građanin

Nakon što mu nije uspjelo da postane lider "svih srba" već je to , na njegovu veliku žalost, pripalo njegovom unuku Aleksandru, kralj Nikola se okreće Crnoj Gori.Ovo njegovo " srbovanje" ( a ne treba zanemariti i njegove prethodnike-porodične) je žestoko koštalo kako tadašnju tako i sadašnju CG.

Rajan

@Јоцо, da si pažljivo čitao, uočio bi da je "srpski identitetski obrazac"nastao procesom IZMIŠLJANJA tradicije i KONSTRUKCIJE identiteta, što je u datom istorijskom trenutku imalo svoj politicki cilj. I tako su procesom "posrbljavanja" nastale "posrbice". Sad kad znaš, na tebi je izbor.

Rajan

@Јоцо, Dakle, legitiman je svaki tvoj identitetski izbor. Ali, ako radiš protiv svoje države, izdajnik si, ma u koji identitet da vjeruješ

три корне пенал

@Rajan, А ти си га баш дао Јоци да бира - или си Србин или си за државу!!! Направили сте такву атмосферу да је српски идентитет антидржавни.