20 °

max 20 ° / min 15 °

Petak

05.06.

20° / 15°

Subota

06.06.

23° / 16°

Nedjelja

07.06.

25° / 19°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 18°

Srijeda

10.06.

28° / 17°

Četvrtak

11.06.

27° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Politika

Amfilohije: Mitropolija crnogorska je u svoje vrijeme slovila za autokefalnu

Autor: Jelena Grbović


Đoko Orlandić (2)

Naime, tu piše da Vaseljenska patrijaršija i Sveti Sinod SPC potvrđuju da se SPC prisajedinjuje (okupira) autokefalna Crnogorsko primorska crkva. Zar Amfilohije ne vjeruje ni Sv Sinodu SPC i Vaseljenskoj patrijaršiji??? Ne može više da laže kao ranije jer"izvire" sve više i više neoborivih dokaza.

Osmogrk

Koliko se da pročitati i pogledati, uz pomoć SPC za našu Crnu Goru borili su se isključivo četnici. Za Rista su to pravi borci. Šta su tu radili Crnogorci 500 godina, nije mi jasno.

CEKLINJANIN

Risto, do skoro si pricao da nije bila nikada Autokefalna a sada promijeni curak..sada jeste ali pod Peckom patrijarsijom. Jadi te ne znali, jer ne znam tako "lijepo kleti" kao ti..tesko li je prozboriti Crnogorska Autokefalna Crkva, aaa Risto? Svetinje nase branili su Crnogorci sabljama a đe su onda bili ti tvoji srbi? Govoriti neistine pod tvojom odorom je nepostovanje onoga sto slijedis! Siguran sam da i ne znas koja je zapovjest "ne reci lazna svjedocanstva"..

Boka

Do juce nije postojala autokefalna crnogorska pravoslavna crkva sad odjednom postoji... Nema potrebe da nas toliko obmanjujes svi smo shvatili ko si tim neko ko ne radi za drzavne interese Crne Gore nego za interese drugih drzava Srbije i Rusije. Kad sponzori dignu ruke poceces istinu pricat. Pi...

Labud Dabanović

Da ponoovim-u državu đe javno poznati zlotvori države i njenog naroda mogu svakave laži da zbore i još kao takvi da śede u Skupštinu i,umjesto da idu u zatvor,primaju bogate plate-takva vlast je kruk i misli samo o ličnom interesu.Pa puštajte laži a brišite očevidnu stvarnost.

Đoko Orlandić (1)

Amfi je stalno tvrdio da nikada CG crkva nije bila autokefalna. Pop laž.. Katunjanin sada kaza da je bila autokefalna ali samo u Ustavu. Sad Amfi reče da je samo "slovila" za autokefalnu. Ako ne vjeruje nama neka pogleda Službene novine Kraljevine SHS br 121 od 03 juna 1922. Tu na str 1 pod 3) b)

Misko

Hahahaha........evo Amfi prozbori konacno istinu ali djelomicno,jos nece da se kompletno otvori,izgleda da se ocekuje da kaze punu istinu u vezi CPC,ali kad njemu odgovra.Takvog lazova i prevrtljivca majka nije radjala,od njega se svasta moze ocekivati!

saci

amfilohije, zalosno je koga vodis i kao vodja spc i jao covijek. Kad te vidim smuci mi se, a evo i zasto?? Kako moze jedno svesteno lice na takvom nivou da izjavljuje je bilo koju religiju pa i “CPC” da je (citiram) vas, “AUTOFEKALNA”. Evo za kim idu ljufi koju su kako ja midlim placeni i to debelo.