9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Izuvanje

Autor: Antena M

  • viber

Đoko Orlandić

Ključni protivnici CG nijesu SPC, Amfilohije i Gojko, no kvislinzi - "Mafijaški koncrert" Vijesti, odnosno Željko, Miško i Kosović. Đoko Orlandić

Boro Pejaković

@Đoko Orlandić A što ćemo sa ovima što "uvažavaju i poštuju" a bogami i pregovaraju sa klerofašističlom organizacijom? P.S. da nije opet SDP kriv?

HNovi

@Boro Pejaković u zivotu a tako i u politici nije dovoljno imati cilj i cvrsto ici ka njemu, put je cesto tezak pa valja mudro zaobilaziti prepreke koje ste morali unaprijed predvidjeti, imati pomoc i podrsku prijatelja koji su cesto sumljicavi u vase sposobnosti..vaznije je kako do cilja nego kad!

Boro Pejaković

@HNovi mnogi u tom zaobilaženju prepreka se izgube a neki i zaborave đe su krenuli, tako da je podjednako važno KAD.

Danilo

Kao da je falilo hrabrosti autoru da jasno kaže da je premijer Markovic izazvao potpuno razumljivo uznemirenje među Crnogorcima onim kako je prezentovao cl 64. A predme analize moglo je biti i kako se mogao desiti takav raskorak između navodno stvarnog sadrzaja i premijerove izjave?

Što je nejasno?

@Danilo “Nervoza i nerazumijevanje (i ovoga puta) su, vjerovatno, mogle biti izvjegnuti, ili bar smanjeni, da je odmah stavljeno do znanja da famozni dodatni član 64. završava (kako i treba) formulacijom “u skladu sa ovim zakonom”. (A i da ne završava, kažu nam pravnici, isto bi bilo.)“

Sve je jasno

@Što je nejasno? Ovo je, vjerovatno, prvi tekst kojim će se pokušati skriti volja da se ozakoni okupacija crnogorskim manastira i crkava. Zaludnja vam rabota...

Qq nama

@Sve je jasno Pogodio si! Izdajnik Grinevski! Kako si pronicljiv! A htio da sakrije volju! Da se ozakoni okupacija? Nečuveno. I to od autora koji prvi put piše o ovome! Ma ti si genije!

Radun

Odlican tekst ali nepotrebno dugo umovanje o politici na pocetku. Nije ovđe problem shvatiti o cemu se radi ni politickom analfabeti, problem je Markoviceva izjava da je Srpskoj crkvi ponuđeno da nastavi koriscenje hramova ko i dosad. I onda nikome nije bilo jasno sto je Zakon donesen.

InformisiSe

@Mujo A zasto se onda SPC ne obrati Strazburu ? Evo da ti kazem. Tamo su vec dva puta izgubili

Miloš

Odličan tekst! Kao i uvjek! Nema nikakve sumnje da su i da će ce sve crkve građene prije 1918. biti državno vlasništvo, a njeni korisnici da se registruju i plaćaju porez. To je suština ovog zakona. Država nije upala u zamku da zakonom obnavlja autokefalnost CPC. To će ići preko Vaseljene i neuporedivo lakše kad se hramovi ponovo vrate svojoj CG. Tada treba primijeniti i ostale zakone kao onaj o uskraćivanju boravka u CG stranim popovima, pa sve po redu... Tada će

Lustica

Svi objekti do 1918. treba da se vrate drzavi kao i svi oni u koje su ulagali crnogorski drzavljani i mi gradjani tj drzava Crna Gora.