9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Dritan Abazović i Sonja Savić o ulozi hrišćanstva danas

Autor: Antena M

  • viber

@@@@

Zaista bez ikakve zle namjere jer ja sam ateista te jednako gledam na sve religije ali pobogu Dritan Abazovic je musliman i kako on moze pravilno donositi sud o Hriscanstvu ili obrnuto kako neki hriscanin smije presudjivati o Alahu.Zato je to njemu lako i resivo za 5 min

Ksenija Nikšić

@@@@@ Kakve veze ima ko je ko po nacionalnosti i jesi li vjernik ili ne....ili si čovjek ili nula od čovjeka... U Crnoj Gori samo Srbi i SPC prave podjele među ljudima i normalno je da moramo da se branimo,jer ko ima pravo da ugrožava mene i moju porodicu jer smo po nacionalnosti Crnogorci ,ko?

@@@@

@Ksenija Nikšić Kao ateista sigurno ne mogu praviti razliku izmedju muslimana i hriscana ali mislim makar iz pristojnosti je tu temu mogao prepustiti nekome iz partije ko zna odnose u pravoslavlju jer ja sebi nebih dozvolio da sudim izmedju Sita i Sunita posebno ne za 5 minuta.

Nebitno!

@@@@@ nebitan je njegov licni odnos prema vjeri, ali bitno je njegovo "presuđivanje" za 5 min!?upitni su njegovi intelektualni kapaciteti,iliti ukupna njegova inteligencija,sto ne moze da se podvede po "mlad je shvatiće!",zato mu toplo preporucujem da pita one koji znaju,te da ne prodaje maglu!

jovo J.

Svaka čast, dobar zaključak. Postavlja se pitanje odakle Drtanu pravo- moralno, da sudi. Da ima kapaciteta da rezonuje shvatio bi do kakvih dalekosežnih posledica može da dođe. Imam osjećaj da ga tim putem vodi duboka mržnja prema Crnoj Gori i Crnogorcima.

gost

@@@@@ Problem bilo koje vjere u formi regulative, Abazovic (a i bilo ko drugi) mora da posmatra kao gradjanin (XXI vijeka!) a ne kao vjernik ili nevjernik! To svi moraju da shvate...

Ctrl

@@@@@ On se ne poziva da donosi sud o Hriscanstvu,i nije to rasprava o religiji,vec o pravu da crkve i manastiri sagradjeni u CG pripadaju njoj,i o pravu da i gradjani Crnogorske nacionalnosti imaju prava na njih,a ne van njih,i on je pozvan da to rjesava kao gradjanin CG.

Ctrl

Sjajan esej poznate glumice,koji pogadja sustinu i prikazuje istinu o Hriscanskoj religiji,uporedjujuci sadasnji period sa ranim periodima.Bila je zaista sjajna glumica ali i osoba.Sto se tice Dritana,njegov odnos prema pomenutom problemu je dilentantan i povrsan.

Iconoclast

@Ctrl -Ne vidim što je to tako "sajno" it ovih par citata Eseja Sonje Savić. Sonja ne zna da su prva tri vijeka hrišćanstva protekli i u borbi između učenja zvanične crkve i učenja više raznih gnostičkih crkava (Jerusalem vs Atina) Nažalost, pobijedila zvanična crkva.

europeac

@Iconoclast A svaka ti čast. Jel matere ti, treba i mi da se bijemo naredna tri vijeka. Crna Gora će VAS svakako nad živjeti, kao i predhodnike tvog soja. Idi kući i pokri se, nijesi ti crnogorac

Iconoclast

@europeac A jeste li vi Crnogorac? Neshvatljiv je vaš bijes u pogledu činjenica iz istorije Hrišćanstva. Nijesam savjetovao nikakvu borbu - osim borbe za istinu.

europeac

@Iconoclast Jesam li crnogorac. U Vojvodini selo nosi moje prez. Kolonizirani smo u Vojvodinu 40-ih, a ranih 90-ih otišao za Norvešku sa porodicom Sad imam 70 g. Kršćanstvu je 2000 g, a pravoslavlje tek oko 900g Ako i griješim, nije me briga Rado bi se vratio, ali ništa od toga dok četnici vladaju.

Marko kraljević

Za vrijeme knjaževine - kraljevine Crne Gore sudije u Ulcinju bili su isključivo Muslimani. Dritan sudi za pet minuta, dosuđuje drugoj državi ono što je crnogorsko vjekovima. Crn obraz i bruka i sramota.

Stav

Koje dvije Crkve u Crnoj Gori, čitao sam do tog, a to ne prva rečenica i neću dalje. Neozbiljan tekst, jer da bi neka Nvo postala Crkva zna se što treba. Da je u Pravoslavnoj Vaseljeni prepoznaju kao Crkvu. A s obzirom da je niko ne doživljava kao Crlkvu, nemam ni ja pravo...

europeac

@Stav O kakvom pravu pričaš, vjera je lična stvar. Pa SPC nije nigdje ni upisana ni zapisana, a da ne govorimo o registraci na nivou države Crne Gore Nemoj da otvaramo raspravu, nema smisla Crna Gora je starija od pravoslavlja Skontaj se kad se pojavilo PRAVOSLAVLJE i zašto. NEKA JE VJEČNA CRNA GORA