16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Mauzolej - Partija - Crkva

Autor: Antena M

  • viber

nenad kotor

jasno je da godinama decenijama unazad Srbija i SPC je uzrok nestabilnosti u CG, medjutim ne mogu da shvatim da se niko nije sjetio da se otrgne od velikosrpskog projekta i da domace izdajnike poput danasnjeg DF-a, Demikrata i URA-a spuste na zemlju. Danas nam prijeti istrebljenje od "bratske" ruke koji ne vidi dalje od svog srpskog sveta.

mina

U Arhivu su mnoga blaga koja nijesu na vrijeme istražena i nijesu prezentovana crnogorskoj javnosti.Mladje generacije ne znaju ništa o teškim periodima borbe za crnogorsko biće i identitet.Zašto?Ko je za to kriv? Bravo za objavu!

Tetr4

Dragocjen istorijski dokument koji svjedoči o vremenu - namjerama i velikosrpskim apetitima SPC u Crnoj Gori i potpuno su identični. Ovog puta su mnogo jači.

Posmatrac

Djuranovic rece da crnogorska vlast nije imala nikakvih nesporazuma (!) sa srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori. Samo su se malo koskali sa mitropolitom Dajkovicem. Zato i nije ta vlast nista ucinila da obnovi crnogorsku pravoslavnu crkvu pa je taj problem sacekao danasnju generaciju.

Braletić Zlatko

Krive su škole direktori i profesori koji su znali da prećutkuju istinu i da su đeca lišena ovoga što se danas objelodanuje. To su sve bili obični đuturumi ka i ovi danas. Dakle nikad sreće od ne ljudi se ne može disat.

Djuro Vučinić

Nije mi bio poznat momenat da udruženje svještenika nije dijelilo stavove Mitropolita Dajkovića,ogrezlog anticrnogorca bjelaške omladine iz 1918 g. To je bio jasan momenat da se pokrene pitanje autokefalnosti CPC,ili bar autonomije koja bi ojačala crkveni život nasilno prekinute CPC. Najveća greška