10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

FOTO: Autokefalna Crnogorska crkva – tomos iz 1922. godine

Autor: Antena M

  • viber

Tek tako

Molio bih da se fotografije mogu skinuti da ih svi koji zelimo imamo , jer ce se nekome moci pokazati fotografija a isti mozda ne koristi vas portal.

mijo

@Tek tako Taman tako, vodi se svakodnevna borba sa botovima koji nista ne znaju!

Vanja

Ne razumijem zasto se poglavari CPC ne obrate Vaseljenskoj patrijarsiji i ne traze da oni potvrde autokefalnost?

Astro

@Vanja To mora Kralj, u našem slučaju preśednik da traži, a ne poglavar CPC-a. Tako je za Ukrainsku crkvu tražio Preśednik Porošenko. E sad Milo i Filip su propuštili 17 godina, jer su bili zauzeti...

Topolice

@Vanja .koji poglavar CPC da traži autokefalnost kad je Vaseljenski raščinio Dedaića. Uz to CPC je nevladina organizacija kojoj ste nameravali da date Cetinjski manastir i ko zna šta još.

Ime

@Topolice A tebi nijesu javili da ti se SPC prije par mjeseci takodje registrovala kao NVO u MUP Crne Gore? Pa eto da ti javim da su tvoji sektasi i po tom pitanju skoro 3 decenije mladji od CPC! Lako je provjerit koga interesuje, nego računam da je tebi i dalje lakše da lažinjaš i sebe pa i ostale

Mikan

@Topolice to nije tvoja briga, gledaj svoja posla

vojvodina

Ja sam slikao i štampao taj autentični dokument, delio ga i pozivao ih da provere verodostojnost dokumenta sa svojim popovima. Naravno da ga nisu ni proveravali, od straha nisu smeli ni da ga čitaju. Mali broj je prihvatio argumente i uvideo da nije sve tako kako im se crta u SPC.

Zainteresovan

Može li se zvanično zatražiti i dati na uvid javnosti taj Tomos? Ako nema ništa sporno SPC će ga dati u javnost, a ako ne želi da ga pokaže onda im nešto nije po volji.

JA

Taj tomos više ne važi. SHS više ne postoji i to tako treba da se svakodnevno govori i šalju pisma Carigradskom patrijahu.

Stevan Dž

KONAĆNO da ga svi vide, treba nastaviti ovako agresivnu kampanju non-stop... SVAKODNEVNO SE SPRDATI sa tim velikočetničkim jednoumljem. Još da objavite Tomos naše CPC, i ostala dokumenta koja potvrđuju autokefalnost naše Crkve....HVALA gosp. JOVANOVIĆU

MarkoMilacicPrascevic

Ja sam zgranut. Mozete misliti kakve sve lazi nam serviraju kad su za ovakvu stvar svi istoricari iz Srbije, i gro 'domacih', govorili da nije bila autokefalna, da izvori iz CG potvrdjuju samo da je Kralj pisao sto mu milo bilo... AntenaM neka napravi ekstra napor da ovo dodje i do ociju CG Srba.

Ris

Pa kad je CG starija država dva vijeka normalno je