27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Društvo

Polakote vi što udarate sa svih strana i krijete suštinu

Autor: Antena M

  • viber

Ma neka

Svi su (liše prvih ocjenjivača), odgovorni - profesori koji su zažmurili i omogućili prepisivanje i učenici prepisivači. Za to su, pretpistavljam, predviđene (konkretne) sankcije i samo ih je trebalo primijeniti. Najviše zbog onih maturanata koji nijesu prepisivali, a "pretrčani" su od prepisivača!

Ljiljana

@Ma neka Uz profesore koji su dozvolili, krivi su i roditelji koji su odgojili prepisivace. Zasto ne reci i to?

Citalac

“Nemaju veze”? Da li bas?Prilicno povrsan i senzacionalisticki zakljucak, cini mi se. Niko ne spori ni admine naravno, ali i djeca su debelo odgovorna kao i svi ostali. Zamislite tu vajber grupu? Pa to je organizovani kriminal…a infrastrukturu omogucili neodgovorni profesori i ocjenjivaci, izgleda.

Zoran

Ti stručnjače po onoj "što zna dijete koliko je dvije tone" ili što je sajber kriminal....Riba od glave smrdi. U Italiji, recimo, za dva sata maturskog ispita država ugasi internet na čitavoj teritoriji... a ti po nastavnicima koji dežuraju na ispitu, baš si to umno smislio, "puškice" su davna prošlost... Koga braniš, u stvari?

06_Podgorica

Da, omogucili im ti isti profesori koji se sada bune. Kad sam ja polagao ispit iz eksterne mature (prije 10 godina), profesor nam je diktirao rjesenja! Ovdje se radi o “prestizu”, koja skola ima najvise Luca, najvise odlicnih djaka..

Istina

Prvi ocjenjivači JESU ocijenili sve radove. Tokom tog procesa su evidentirane šifre svih onih koji JESU prepisivali. Odlukom Državne maturske komisije ti učenici su pali ispit. MP posjeduje spisak svih TA kod koji je bilo prepisivanje, to je potvrdio i Slobodan Savović.

Peruta

Eee, dobro pitanje, sto do sada nijesu kaznjavali prepisivace...

Al

Niko ne pominje, da nisu slucajno ponovo testovi provaljeni prije polaganja ? Postoji li ta mogucnost?

Princeza

Samo da kazem da poznajem ljude koji su fakultet zavrsili uz “pomoc” bubice, a koji sada rade u osnovnim i srednjim skolama i tu istu djecu uce i daju im “dobar” primjer, a medju njima takodje poznajem i one koji za vrijeme izrade testova eksterne mature slikaju iste i potom diktiraju odgovore…

Martin

@Princeza Pa, vama je u redu da to nastavi tako? Zbog takvih i jesmo ovdje gdje smo.

Princeza

@Martin Nijeste me dobro razumjeli. Naravno da nije u redu i da treba stati na kraj! Ali zna se ko je ovo dopustio.. isti oni koji sada pozivaju na protest.

Tihana

Odlican naslov - odlican tekst, samo polako.

Ivana

Test administrator nije plaćen, kao ni sporedni ocjenjivač...

Opet

@Ivana : I sta bi to trebalo da znaci?

Korisnichkoime

“Samo da mi neko dijete ne prepise” :)) ako mislite da nastavnici ovako krecu na posao - ne znate sta znaci biti nastavnik (kao da ih roditelji cuvaju) Policiju postavit za testadministratore, odnosno sve “ove” sto se bude sa “samo da mi neko dijete ne prepise”.