19 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

NVO Stejt dipartment

  • viber

Baba

Darko, jasan kao i uvijek. Kome glava služi kako Bog zapovijeda, ne treba mu komentar! A kome je obraz zamijenio zadnjicu, takođe ne treba komentar. Dakle, NO COMMENT!

Milan K

Za svakoga sa vise od dvije ganglije jasno je da je Darkovo svako slovo u ovom tekstu istinito. Stejt dipartment ili onaj ko u ime SD to radi u Podgorici, jednostavno prepisuje "analize" raznih cgo, mans, hra, vijesti, dana... Tamo sve puca od tendencioznosti i mržnje. Neobjašnjivo je da ozbiljna drzava od toga pravi svoj Izvjestaj. Ako je racunica da niko ugledan nece smjeti, osim proruskih karikatura od medija da to javno primijeti, pokazala se pogresnom. SAD se bez potrebe i zestoko kompromituju ovakvim potezima

Fare

Darkova prica je poznata evo nekoliko godina a licno je mogu potvrditi mojim slucajnim prisustvom za vrijeme ljetnjeg odmora prosle godine. Nasao sam se slucajno u drustvu nekoliko osoba na sjeveru CG, dje se onako uz casu vina raspravljalo o ovim nevladinim organizacijama. U drustvu su se nalazilo i par osoba koje su bas i radile u njima i koje su objasnjavale nacin rada. Da nebih duzio, cijela se prica svodila na to da su strasno neobjektivni sto se tice vlasti i svega sto se oko nje nalazi.Ali na drugoj strani to donosi novac. Neko rece: ako treba uzecemo u zastitu i komarce.Za novac rade sve. Plati pa vozi sto rece neko u sali.Objektivnost zaboravi jer kako rece jedan bolje ti je biti kritikovan od vlasti cutnjom nego od opozicije na sve moguce razglase. Moja opaska da oni time sami sebi rezu granu na kojoj stoje izgleda smijesna.”Lako je njima, nek se snalaze”.Onda se ja pitam: ko sve ovo kontrolise?U stvari postoji li uopste?Veli mi jedan od njih: prijatelju, nista lakse nego osnovati nevladinu organizaciju, naprimjer za zastitu necega. Izmisli nesto,napravi plan i program i eto para. A o slobodama u CG, ja stvarno ne znam. Ako tamo nema onda nidje nema.Nek dodju kod mene na sjeveru evrope pa nek probaju to isto sto rade u PG.

Gledalac

Ovo samo dokazuje kolika je razlika u nasem i Americkom drustvu ,i kako oni dozivljavaju NVO sektor.A mi na nas nacin naravno...ni po babu ni po stricevima,nego po grantovima,ali i to je posa,pa sve od sebe daj...

Cg-Mne

Darkovo pisanje na ovom portalu, i komentari u emisiji radio veza o NVO i slicnim drustvenim promasajima ( pljackama ) su toliko jasni, i siguran sam da su tacni, da samo oni koji imaju neki svoj interes nece to da prihvate.

Nermin

Jako je zanimljivo, a još više indikativno što CGO nikad nije tražila podatke od Montera o plaćanju reklama medijima. Ni MANS, ni GI, ni GA ni gugu i sl. "čuvari" državnih para. Radi se o stotinama hiljada eura samo za koncern Vijesti! Principijelne Daliborka, Vanja i comp. to ne interseuje. Naravno, jer su dio tima za obračun sa nekoliko novinara i medija koji nijesu spremni da prodaju obraz za grant.