25 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

25° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

22° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pješčani sat

Knjaz Nikola u Stambolu na Bosforu

Autor: Antena M

  • viber

Lovćen

(2)... Taj rat sa Bugarskom je bila posljedica srpske prevare nad Bugarima tako što su im oteli Makedoniju (koja je po dogovoru saveznika iz Prvog Balkanskog rata trebala da pripadne Bugarskoj). Bez smo bez srama poslali vojsku da udari na braću Bugare zbog prevarantske Srbije.

Petar

Zrtva svoje megalomanije, kao i cijela zemlja i drzava s poslijedicama koje sezu i do dan danas. Nisu trebali napustit Crnu Goru ni po koju cijenu,ne bi im nijedan neprijatelj uradio sto braca srbi a "heroji" podgoricke skupstine ne bise bas svi glasali kako jesu, da je uopste do nje i htjelo doci.

Uroš

@Petar Sve to stoji ali šta je mogao tada da uradi knjaz i kralj Nikola kada je Crna Gora politički, vojno i finansijski od Rusije. Od Rusije smo mi sami tražili da nam budne zaštitnica, od Njegoša svi se heratonišu u Rusiji, imamo nepovoljan Vojni sporazum. Pomogli su nam mnogo ali si i tražili sve

Realista

@Uroš Crna Gora je tada imala oko 10 hiljada vojnika, dovoljno da sebe odbrani od bilo koga. Pritom imala je garancije da nas Austrougarska neće napadat… Ali veliki pritisci iz Srbije da se postavi srpski general na čelo naše vojske je uništio našu odbranu i znamo što je bilo kasnije…

Krsto

Kralj Nikola i sultan Hamid II su bili cestiti ljudi ali i naivni.. Otomansko carstvo se raspadalo a Sultan je odbio da proda Palestinu Jevrejima iako su mu oni nudili dovoljno novca u zlatu da vrati sve dugove.Tad su mu rekli da ce Palestinu ipak uzeti i to besplatno.

Preci

Imaji li nedje informacije ko je na ovoj fotografiji od naših? Zna li ko?