15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

KRSTO POPOVIĆ - Sedamdeset godina od pogibije (4)

  • viber

Grado

Neprocjenjivo vrijedan serijal tekstova za objektivno sagledavanje istorijske uloge Krsta Popovića i njegove vojske u II svjetskom ratu. Portal Antena M je neusporedive ozbiljnosti u odnosu na sve druge medije u CG, ne samo portale.

Anto

Zaista neobično ozbiljno za novinarske standarde ne samo Crne Gore, nego i regiona. Slažem se da portal Antena M, kao i radio, uostalom, predstavlja rijetko ozbiljnu medijsku priču, ali je ovaj serijal tekstova na razini ozbiljnog naučno-istraživačkog poduhvata. Pretpostavljam da će autor Jovanović objaviti barem jopš dva nastavka i tako zaokružiti priču o posljednjoj etapi Krstovog političkog i ratničkog djelovanja. Pošteno i kompetentnonapisano.

darshan

Vrhunski feljton - toliko je detaljan da se dobija na objektivnijem utisku kakva su to vremena bila i kakva je strahota pogubnog bratoubilačkog rata. Međutim, jedan detalj mi je zapao sa oko: u prilogu "Izještaj Glasa Crnogorca sa sahrane pripadnika vojske Krsta Popovića" piše, "koje čivutska banda zajedno sa komunističkom obrazinom". Poznato je da su četnici i njihove vođe, Nedićevci, Ljotićevci itd. imali antisemitsku komponentu u svojoj ideologiji i saradnji sa okupatorom. Da li je to slučaj i sa zelenašima?

Đuro

Hvala autoru i Anteni M za izvanredan serijal tekstova o čovjeku kojem se Crna Gora nije ni počela da odužuje.