24 °

max 24 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

22° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Dinko Gruhonjić, državni neprijatelj broj jedan

Izvor: Tačno.net

Autor: Antena M

  • viber

d v

1-Od kraja osamdesetih do danas, u Srbiji najvećim dijelom društveni i lični konflikti rješavaju se četničko fašističkim nasiljem. Ono održava potenciju prerastanja u maligno nasilje kao vodeći praktični način „rješavanja“ problema na ličnom, društvenom i međunacionalnom pitanju...

d v

2-Svi mogući oblici fašizacije u srb oslobođeni su s lanca. Liniju društvenog ponašanja određuje četničko fašističko satiranje s namjerom da se drugome nanese bol i likvidacija da se drugi povrijedi i ukloni kao „smetnja.“ Fašizacija je postala obavezujući način mišljenja i smrtni tip mržnje.

d v

3-Do pred kraj devedesetih godina prošlog vijeka u Srbiji je postojalo bolesno udvostručenje Svetosavske fašističke moći. Na osnovnu liniju oblikovanja vladajućeg pogleda na svijet u njoj uticala su dva centralna komiteta. Jedan je bio oficijelni CK SKS kao kičma društvenog sistema....

d v

4-Drugi je bio neformalni, ali moćni fašistički „centralni komitet.“ Na čelu s D.Ćosićem, okupljao je i danas okuplja brojne fašističke orijentisane akademike, književnike i intelektualce. On je najdirektnije određivao i odredio današnju fašističku svijest većeg dijela srbije i tkz inteligencije.

d v

5-Kad se komunikacija fašističke vlasti i naroda te komunikaciju u narodu pretvori u stalno stanje sveopšteg uzajamnog režanja, teški zločini su neizbježni. Iz toga stanja društvo pa ni srbijansko ne mogu izbaviti oni koji su ga u njega uveli! Smrt fašizmu i njegovoj sluganjeriji.

Katunjanin-Miogost

Srbija, nažalost, sve više tone u mračnjaštvo i fašizam. Bačajući tako i na onaj normalni dio stanovništva i naroda. Užasno bolesno stanje.

d v

6-U CG je javno ustalo četničko fašističko leglo 2020.Konačni cilj SS spc i četništva je u tome da načini CG po mjeri četničko fašističke kvinslogovine.Njihova mjera nije ništa drugo nego ono što je već viđeno od 1918. do 1941. Oni hoće da usmrte državu CG i da je usmrćenu bači pod noge bgd ajhmanu.

d v

@Niko Vidim da si "niko" i ništa čim ti je mozak postigao radnu temperaturu na naučne i istorijske konstante i konvertuješ ih u "moje davljenje" ,a nije ti pošteno rečeno očigledno "davljenje"i razaranje nezavisne i suverene CG i njene nacije,od strane tvoje državne četničko fašističke prakse.

Senad

@Niko Kaži nam koju pametnu da znamo šta ti misliš o klerosrbočetničkom režimu u Srbiji i gdje nas sve vodi taj ratnohuškački "srpski svEt" koji razara sve što može...

Cudak cudni99

Ne mozes poslati cijelo stanovnistvo u gulag, ali zato mozes napraviti gulag od cijele drzave!! Sjeti se SRJ!!!

Zoran

Koje zaboravio 90 kako je i odakle počelo ? Hrtkovci u Vojvodini nakon toga Borovo selo akteri su isti.

Ante

Odličan opis srpskog fašizma..., ali ono što mi pada na pamet je da bi Tomo jednom trebao obraditi je okolnost da su ustaše i četnici imali potpisana 4 sporazuma o savezništvu pod pokroviteljstvom Nijemca i Italijana, ali njih su četnici izigravali u istočnoj Bosni provodeći genocid na muslimanima

Lada

Dinku Gruhonjiću nije lako u toj močvari. Trba to izdržati. Nema te politike zbog koje bih ja trpjela to maltretiranje i izlagala sebe i svoju porodicu neugodnostima i opasnosti.Treba napustiti Novi Sad ( znam da to nije nimalo lako), kao što su nekada Beograd napustili B. Bogdanović, S.Popović itd.

Ante

@Lada ...Draga Lada - ali fašistima se neko mora suprotstaviti - zar ne. Znate kako ono poprilici ide - prvo velikosrbi kucaju na njihova vrata a polije na vaša - ako ne budu zaustavljeni!