11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Llolla: Povlačenje Đukanovića čin odgovornosti, vjerujem da će efekat biti pozitivan

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 6

Llolla: Povlačenje Đukanovića čin odgovornosti, vjerujem da će efekat biti pozitivan

"Za novu generaciju nema razloga za strah. Ima puno stvari koje su jako dobre u DPS-u i koje su polazna tačka za nekoga ko želi da se ostvari politčki. Ja vjerujem da će efekat biti pozitivan".

Autor: Antena M

  • Viber

Dugogodišnja istaknuta NVO aktivistkinja, sada predsjednica Alijanse žena i kandidatkinja za poslanicu DPS-a Drita Llolla kaže u Drugačijoj vezi govoreći o da to što je crnogorsko društvo postalo alarmantno agresivno i surovo, ima veze sa načinom na koji se djelovalo na političkoj sceni u prethodnih nekoliko godina, odnosno sa načinom na koji su vladajuće strukture izabrale da se obračunaju sa svojim poltičkim protivnicima.

"Ja sam neko ko vjeruje da tako kako se ponašate prema vašim političkim protivnicima... to se prosto preliva na društvo. Ekstremna retorika, arbitrernost, dvostruki standardi... uticali su da naše društvo postane agreisvno i surovo".

Llolla ocjenjuje da je Crna Gora u periodu dubokih polarizacija zbog ekstremne i licemjerne politke vlasti u prethodne tri godine i vjeruje da će građani Crne Gore analizirati te stvari.

"Evo imaju i ovo što je urađeno u prethodne tri godine, jedna katastrofalna politika kako na spoljnopolitičkom planu tako i na unutrašnjem. Tako da građani imaju dosta toga da upoređuju i donesu zaključke".

Na pitanje da li u Crnoj Gori postoji ambijent za objektivno sagledavanje stanja i procesa, imajući u vidu manipulativni potencijal i predeominaciju medija koji su u službi vlasti, gošća DRV vjeruje da se, uprkos svemu, realnost ne može sakriti. 

"Mediji imaju svoj uticaj, ali ne treba zanemariti činjenicu da je DPS velika infrastruktura kao partija i koliko god politički proitivnici priželjkuju nestanak DPS-a sa scene, što je dio njihove političke strategije i ona je bila jasna, nazire se kraj takve strategije jer su promjene vidljive".

Llolla kaže da na povlačenje Mila Đukanovića sa čela DPS-a gleda kao najveći čin odgovornosti jednog političara. Uvjerena je da je DPS shvatio poruku građana da je potrebno pruezeti odgovornost, te da se to može vidjeti i po poslaničkoj listi.

"Za novu generaciju nema razloga za strah. Ima puno stvari koje su jako dobre u DPS-u i koje su polazna tačka za nekoga ko želi da se ostvari politčki. Ja vjerujem da će efekat biti pozitivan".

Drita Llolla ističe da je poslanička lista na kojoj ona zauzima četvro mjesto "Crna Gora u malom", ali i da takva struktura nije na uštrb profesionalnih referenci.

"Mislim da nudimo bolje rješenje za građane i da ćemo biti okosnica formiranja naredne Vlade", poručila je ona.

Drugačiju radio vezu u kojoj je gošća bila Drita Llolla pogledajte na linku ispod.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Mijo

Izvanredno, iskrene cestitke, godpođica Drita je dah energije, znanja i rafinmana za kojim vapi crnogorska politicka i javna scena.

Bobo

Moj utisak je - politička zvijezda je rođena! Pošteno rečeno kad sam vidio najavu pitao sam se ko je Drita Lola i cime je zasluzila Darkov poziv. Sad vidim da je znao koga zove. Aferim za oboje.

Nikola

Sjajnooo! Ovo zelimo mi suverenisti pa neka je i iz Dps.