27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ubistvo crnogorskih državljana u Njemačkoj: Sumnjaju da je glavna meta bio Miloš Vesković

Izvor: Foto: PATRICK PLEUL/DPA

Društvo

Comments 0

Ubistvo crnogorskih državljana u Njemačkoj: Sumnjaju da je glavna meta bio Miloš Vesković

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Prema prvim nalazima njemačkih istražitelja, ranjeni Beograđanin Miloš Vesković (38) najvjerovatnije je bio glavna meta naoružanih napadača koji su u ponedjeljak oko pet sati upali u njegovu iznajmljenu kuću u mjestu Forst, na granici između Njemačke i Poljske, saznaje Pobjeda.
 
Vesković je u pucnjavi prošao sa teškim povredama glave, dok su crnogorski državljani Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni.

Četvrti učesnik okršaja Miloš Pavićević prošao je bez povreda.

MOTIV

Prema sumnjama njemačkih istražitelja, motiv vatrenog obračuna je osveta za ubistvo Blaža Đurovića u čijoj likvidaciji je učestvovao Darko Vesković zvani Prika, brat ranjenog Miloša Veskovića.

Inače, Darko Vesković je optužen da je sa Nemanjom Ivanovim 10. marta prošle godine učestvovao u likvidaciji Blaža Đurovića, koji je navodno bio blizak kavačkom klanu.

U Đurovića je tada ispaljeno 29 metaka ispred kuće u kojoj je živio na Voždovcu.

Sumnja se da je on nastradao u ratu dva klana i da su osumnjičeni za ubistvo bliski ,,škaljarcima“. 

Prema pisanju njemačkog lista Bild, teško povrijeđeni Vesković je sav u krvi dopuzao do komšija od kojih je tražio pomoć.

Ispričao je da su mu provalnici ušli u stan i zapucali. Vesković je helikopterom prebačen do bolnice i prema posljednjim informacijama, ljekari mu se i dalje bore za život.

Prema informacijama ovog lista, u kući je pored Mijovića, Jovanovića, Veskovića i Pavićevića bio i jedan Hrvat za kojim se traga.

Vesković je u evidencijama njemačke policije evidentiran kao bezbjednosno interesantna osoba, poznata po nasilju i krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja.

TRAGOVI

 Pobjeda saznaje i da je u istrazi dvostrukog ubistva, njemačka policija u šumi nadomak gradića Forst pronašla više komada zapaljenog automatskog oružja, a kojim su, kako se sumnja, ubijeni Mijović i Jovanović.

Osim oružja, pronađeni su maska i odjeća, koji su takođe zapaljeni.

Portparolka pokrajinske policije Ines Filon potvrdila je da je u toku izuzimanje dokaza i tragova koje može potrajati danima, kao i da će se tek nakon obdukacije znati pravac istrage ubistva u Forstu.

Ona je kazala da su tamošnje vlasti procijenile da nema potrebe za pojačanim snagama bezbjednosti u tom gradu.

Prema pisanju njemačkih medija, jedan od komšija primijetio je nekoliko mjeseci ranije da su u stan gdje se dogodilo ubistvo dolazile muške osobe koje su sakrivali lica stavljajući kapuljače na glavu.

Podsjećamo da su Mijović i Jovanović stradali, dok je Vesković ranjen kada su im nepoznate osobe upale u stan i otvorile paljbu iz automatskog oružja.

Napadači su, u mafijaškom maniru, upali u ,,štek stan“, kamuflirani fantomkama i naoružani automatima i nasumično pucali na osobe koje su zatekli u stanu. Sve ukazuje da su ubice zasigurno znale gdje da nađu žrtve i kako da ih iznenade, što ukazuje da je žrtve neko ,,tipovao“.

Kako se sumnja, u napadu na ove četiri osobe, za koje crnogorski istražitelji tvrde da su bliske škaljarskom klanu, učestvovalo je, osim tri neposredna izvršioca, više osoba koje su logistički pokrivale operaciju.

PLANIRANI NAPAD

Ubijeni su, kako je nezvanično saopšteno iz crnogorske policije, očito duže vrijeme praćeni i napadači su imali preciznu informaciju u kom se stanu žrtve nalaze.

Crnogorski istražitelji kolegama iz Njemačke dostavili su sva operativna saznanja o ovim kriminalnim klanovima. Ubijeni Darko Mijović je prije dva mjeseca oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina, čije tijelo nije pronađeno skoro tri godine.

Činjenica da su u stanu bile osobe koje su poznate crnogorskim istražiteljima i sve su povezane sa škaljarcima ukazuje da je nesumnjivo riječ o mafijaškom obračunu koji je, kako tvrde iz bezbjednosnih službi, nastavak rata dvije zaraćene kriminalne grupe – škaljaraca i kavačana. Darko Mijović je bio kum Vladimira Ulame, koji je isto u martu oslobođen optužbi za ubistvo Medina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR