24 °

max 24 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

24° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izabrano novo rukovodstvo Udruženja bibliotekara Crne Gore

Društvo

Comments 0

Izabrano novo rukovodstvo Udruženja bibliotekara Crne Gore

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Udruženje bibliotekara Crne Gore juče je u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju održalo Skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Za predsjednicu Udruženja imenovana je Jasmina Bajo, bibliotekarska savjetnica iz Gradske biblioteke i čitaonioce Kotor, dok je za sekretarku izabrana bibliotekarska savjetnica iz Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ sa Cetinja, Dragana Marković.

Direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ sa Cetinja, Bogić Rakočević, je na početku Skupštine pozdravio prisutne delegate. Funkciju predsjednice Udruženja do sada je obavljala Saša Božović Lovre iz Narodne biblioteke „Njegoš“ sa Cetinja, čiji je Izvještaj o radu, kao i Finansijski izvještaj, za prethodni period jednoglasno usvojen.

Imenovan je i novi Upravni odbor u sastavu: Jasmina Bajo, Dragana Marković,Vjenceslava Ševaljević (Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Cetinje), Bosiljka Cicmil (Univerzitetska biblioteka Crne Gore), Smilja Radusinović ( Biblioteka za slijepe Crne Gore), Alija Redžematović (Narodna biblioteka Plav), Ljiljana Ćuković (Narodna biblioteka ,, Radosav Ljumović’’) , Vojin Lazarević ( Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi) i Sonja Lalević ( Narodna Biblioteka ,,Ivo Vukčević’’ Bar).

Udruženje bibliotekara aktivno radi na uspostavljanju bibliotečkog sistemu Crne Gore koji podržava, podstiče i promoviše opštu, informatičku i informacijsku pismenost, slobodu mišljenja i izražavanja, slobodan pristup informacijama, njihov nesmetan protok, kao i doživotno učenje za sve građane – kao temelje društva znanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR