11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
„Irinej srbovao u Crnoj Gori, Amfilohije gutao knedle” – tvrde iz Srbije

Društvo

Comments 12

„Irinej srbovao u Crnoj Gori, Amfilohije gutao knedle” – tvrde iz Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Kad samoproglašenog ekumenistu i pacifistu patrijarha srpskoga Irineja obuzme srbovanje, onda on u Grblju, u Crnoj Gori, natrlja nos velikom Crnogorcu Amfilohiju – piše svetosavski sajt „Борба за веру”.

„Amfilohije je par mjeseci ranije i patrijarhu i svim članovima Sinoda, usred Beograda u Patrijaršiji srpskoj rekao: ‘Kad govorite o Crnoj Gori nemojte srbovati, i nemojte upotrebljavati izraz srpski narod’”.

„Amfilohije staračkim ispljuvkom lijepi etikete, anatemisao i patrijarha SPC”

U osvrtu na proslavu navodne 800. godišnjice srpske autokefalije u Podlastvi, „Борба за веру” tvrdi da je „Irinej juče u Grblju, Amfilohiju i njegovim Crnogorcima sasuo u brk: ‘Neka Bog blagoslovi vas, srpski narod!’ – i dobio ovacije iz publike i dugi aplauz”. 

Dok su okupljeni tapšali Irineju Gavriloviću, „Amfilohije je sa POPOVSKOM CETINJSKOM PRATNJOM gutao knedle od muke”, piše „Борба за веру”.

Inače, nakon liturgije, Irinej Gavrilović – pred više stotina okupljenih u Podlastvi – govorio je o „ovim prostorima na kojima vi i mi danas živimo, i na drugim prostorima naše svete blagoslovene zemlje Srbije i SRPSKIH ZEMALJA”, prenosi „Svetigora”.

Irinej iz Moskve: Crnogorci izdali Srbiju, očekuju priznanje Carigrada!

U netipično za njega kratkome govoru, Amfilohije je juče pozdravio, između ostaloga, one koji su u Podlastvu autobusima doputovali, kako je rekao, „iz Banjaluke, iz Čačka, iz Valjeva, iz Kraljeva”.

Amfilohije je o Irineju Gavriloviću za govornicom rekao: „Da se ugledamo, evo, na patrijarha, kome su ljekari rekli da ne bi trebalo da ide, međutim on nije mogao da odoli da ne dođe ovđe. I to je veliki dar svima nama, ali i veliki dar njemu”.

Prije Amfilohija, govorio je i umirovljeni episkop Atanasije Jevtić, takođe „veličajući” patrijarha SPC – iako ga je koliko juče u polemici oštro napao.

BORBA ZA PREVLAST U SRPSKOJ PATRIJARŠIJI: Atanasije Jevtić napao patrijarha Irineja i članove Sinoda

„Od grubih reči tuga nas hvata, zar tako na Patrijarha”

„Борба за веру” primjećuje da preksinoć na „svečenoj akademiji”, praktično jedini od prisutnh, Amfilohije nije aplaudirao Irineju.

Iza idilične spoljašnosti namjenjene publici i svojoj svetosavskoj klijenteli, unutar SPC su u toku žestoki sukobi episkopskih klanova u kojima se potežu optužbe o međusobnim sagrješenjima, kriminalu i abnormalnim seksualnim sklonostima, etc.

ŠOKANTNO PRIZNANJE ČLANA SINODA: U SPC kleptomani, jeretici, gejevi, masoni, pedofili, sodomisti, narkomani, alkoholičari, kamataši…

U Podlastvi je protekla dva dana bio i ambasador Republike Srbije. Kako je za govornicom juče saopštio Amfilohije, ambasador „carske Rusije” takođe je boravio u Podlastvi. 

Ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov je nedavno stupio na dužnost.

Prethodno je u Moskvi imao savjetovanje i u vrhu Ruske pravoslavne crkve.

Budući ambasador Rusije u Crnoj Gori na sastanku u Moskovskoj patrijaršiji

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je najavljivala da će glavni govornik „svečene akademije”, sa osvrtom i na istorijski aspekt navodne 800. godišnjice SPC autokefalije, biti Dragoslav Bokan, raniji lider paravojnih „Belih orlova”. 

Međutim, bez objašnjenja za javnost, umjesto Bokana, govorio je o „800. godišnjici SPC autokefalije” Jovan-Joco Markuš, mašinski inženjer – raniji istaknuti funkcioner Saveza komunista na Cetinju.

Amfilohije „ispalio” Bokana? U Podlastvi, umjesto vođe „Belih orlova” govorio bivši komunistički funkcioner

Juče ispod šatre, koja je podignuta u porti manastirskoj – radi „trpeze ljubavi” – uz „iće i piće” pjevalo se srpstvu i Srbiji. 

U prisustvu Irineja Gavrilovića i Amfilohija, a uz pjesmu „Marširala kralja Petra garda”, ispod šatre u Podlastvi je razvijena i zastava Republike Srbije.

Pogledajte foto-galeriju…

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

NK

@andro, Mnogo malo od kad su odbacili LSCG a prihvatila Milov DPS.

Crnogorka

@dejan, a sto nam znaci usljiva prijava kad su, tamo oni, obavili svoje? Koja prijava? Koliko su na njih uticale dosadasnje prijave? Oni nikoga ne pitaju, rade i govore sto im drago a mi gledamo u Vladu sto ce reci i cime ce nas utjesiti. Sad vise nikome nista ne vjerujemo.

štrbina

Mene čude stariji Crnogorci-i onako im je došao rok umiranja-kako ih ova poniženja (i radi svoje đece i crnogorskog naroda) netrgnu proređivat vođe i u vladu i u opoziciju kao i kukavice otrcana srpstva Srbije-koje je okuražilo ćutanje Crnogoraca pa dođu da se govorom poniženja junače po Crnoj Gori.